Duidelijke bewakingsbeelden diefstal kerstversiering

Update

Verdachten melden zich; kerstversiering terug naar eigenaren

Bemmel, 25-12-2017 – De kerstversiering die in Bemmel de afgelopen week bij zo’n 15 bewoners was gestolen, wordt deze 1e kerstdag zo veel mogelijk teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De verdachten hebben zich met de buit gemeld.

Enkele dagen geleden werd op de Facebookpagina van de wijkagenten in Bemmel een oproep gedaan aan de daders om zich te melden. Er waren beelden van bewakingscamera’s en na alle media-aandacht, hebben twee Nijmegenaren van 18 en 20 jaar zich gemeld. De aangetroffen kerstversieringen worden vandaag zo veel als mogelijk, weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Een foto van de kerstversieringen staat in het facebookbericht van de wijkagenten in Bemmel.

Bemmel, 23-12-2017 – De politie heeft duidelijke bewakingsbeelden van de personen die in Bemmel kerstversiering van huisdeuren en gevels hebben gestolen. De daders krijgen de mogelijkheid zichzelf op het politiebureau te melden voordat de politie de beelden online gaat zetten.

Bij de politie zijn de afgelopen tijd al 15 aangiftes binnengekomen van diefstal van kerstversiering. Deze diefstallen zouden tussen 18 en 19 december zijn gepleegd. Aangezien er hier geen sprake meer is van een kwajongensstreek, is de politie een onderzoek gestart. Er is ondermeer opgeroepen om beelden van bewakingscamera beschikbaar te stellen aan de politie. In de media is veel aandacht aan de zaak besteed. Het onderzoek en alle media-aandacht heeft tot nieuwe informatie geleid en duidelijke camerabeelden.

Wijkagent Jan Willem Schaap: “De daders staan er haarscherp op. We willen hen de mogelijkheid geven zichzelf te melden op het politiebureau in Elst. Doen ze dit niet dan zullen we de beelden online plaatsen. De impact daarvan is natuurlijk groot, dus je kunt je maar beter zelf komen melden”, aldus Schaap.

Op de Facebookpagina van de wijkagenten van Bemmel is een filmpje te zien waarin wijkagent Schaap de daders oproept zich te melden.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen