Drie gewonden bij frontale botsing – Malden

Malden, 08-12-2012 – Bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s op de Jan J. Ludenlaan in Malden zijn zaterdagmiddag rond 13.40 uur drie mensen gewond geraakt.

Een auto, bestuurd door een 27-jarige Arnhemmer, kwam vanaf snelweg A73 en reed richting Molenhoek. Ongeveer een kilometer voor Molenhoek kwam de man met een wiel in de rechterberm terecht. Toen de Arnhemmer een stuurcorrectie maakte schoot hij schuin over de weg en botste frontaal op een tegemoetkomende personenauto.

In de tegemoetkomende auto zat een echtpaar uit Molenhoek, een 51-jarige vrouw en haar 52-jarige man. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. Zij zijn allebei met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Alle betrokken bestuurders waren overigens bij kennis en aanspreekbaar.

De 27-jarige Arnhemmer klaagde over pijn en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij verklaarde dat hij de berm in moest omdat een tegenligger teveel naar zijn weghelft uitweek.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Door het ongeval en door het onderzoek van VOA was langere tijd slechts één rijbaan beschikbaar. Dit leidde tot vertragingen. Om 16.30 uur was de weg weer geheel vrij.

De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen