Drie aanhoudingen na tumult in centrum

Nijmegen, 08-03-2009 • Surveillerende politieagenten werden in de nacht van zaterdag op zondag op de Molenstraat aangesproken door een portier van een uitgaansgelegenheid. Hij gaf aan dat hij zojuist een groep personen de toegang geweigerd had. Op datzelfde moment kwam de groep terug.

Al snel werd duidelijk dat de groep een discussie wilde uitlokken. Een man uit de groep ging vervolgens pal voor de portier staan. De groep vormde zich steeds dichter om de agenten en de portier heen. De agenten vorderden de man meerdere malen om weg te gaan. De man weigerde om te vertrekken. Hierop werd de 24-jarige man uit Enschede aangehouden. Een andere man uit de groep probeerde de aanhouding vervolgens te belemmeren door de 24-jarige weg te trekken. Ook hij werd aangehouden. Andere personen uit de groep probeerde de 24-jarige vervolgens ook in een andere richting te trekken. De agent moest hierop gepast geweld gebruiken om de 24-jarige onder controle te krijgen.

 

Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse voor ondersteuning. Een 19-jarige Nijmegenaar weigerde om afstand te nemen. De man deed erg opgefokt en beledigde vervolgens één van de agenten. Hierop werd hij aangehouden. De Nijmegenaar pleegde veel verzet tijdens zijn aanhouding. De beheerder van het café verklaarde dat de 19-jarige vermoedelijk ook de terrasafzetting vernield had. Alledrie de mannen zitten nog vast en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak.

(10)

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen