Draisine (fietstrein) nu ook rolstoeltoegankelijk!

Rolstoelvriendelijke Draisine - foto Grenzland-Draisine

Draisine nu ook rolstoeltoegankelijk!

KRANENBURG-GROESBEEK-KLEEF, 6 augustus 2018 – Sinds 1 augustus kunnen ook mensen met een rolstoel een rit met de fietstrein maken. Grenzland-Draisine heeft in de afgelopen weken drie voertuigen zodanig laten ombouwen dat ze voor een rolstoel toegankelijk zijn.

Normaal biedt een standaard-draisine plaats aan vier personen. Door de 2-persoons bank in het midden van het voertuig te verwijderen ontstaat ruimte voor een rolstoel. Deze wordt vervolgens door medewerkers van de Grenzland-Draisine vakkundig vastgezet. De aanpassingen aan de drie voertuigen zijn uitgevoerd door de firma Dekra Automobil GmbH in Kleve.

Op dinsdag 31 juli werd de rolstoeltoegankelijke fietstrein in Kranenburg aan de pers voorgesteld. Mevrouw Renate Jäger (rolstoelgebruikster) en twee medewerksters van de nabijgelegen Medicare Seniorenresidenz waren zo vriendelijk om bij de persbijeenkomst hun medewerking te verlenen.

Bedrijfsleider Gerd Scholten van Grenzland-Draisine: “We zijn erg blij dat we nu ook aan mensen met een rolstoel een rit met de draisine kunnen aanbieden.”

In elk van drie standplaatsen (Kranenburg, Groesbeek en Kleef) is voortaan een rolstoeltoegankelijk voertuig beschikbaar. Wie hiervan gebruik wil maken wordt vriendelijk verzocht te reserveren.

Ook voor grotere groepen rolstoelers is een rit met de fietstrein mogelijk. De groepsdraisine (normaal voor 14 personen) biedt na een simpele aanpassing plaats aan zes tot zeven rolstoelen.

Meer informatie: www.grenzland-draisine.eu

Grenzland-Draisine GmbH
Bahnhofstrasse 15
47559 Kranenburg
Tel: 0049 2826 917 99 00
Fax: 0049 2826 917 99 57
E-mail: info@grenzland-draisine.eu

Activiteiten Nijmegen en omstrekenKleveKranenburgGroesbeek

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen