Herdenkingen 4 mei Nijmegen, programma

Leerlingen van basisschool De Buut leggen bloemen bij het monument

Programma dodenherdenking op 4 mei 2018

Vrijdag 4 mei 2018, op diverse locaties

18.00 uur, Kitty de Wijzeplaats. Om 18.00 uur organiseert de Joodse Gemeente daarvoor een herdenking op de Kitty de Wijzeplaats. Hierbij worden onder meer de namen voorgelezen van de 440 vermoorde joden die uit Nijmegen afkomstig waren. De namen van deze slachtoffers van de jodenvervolging zijn vastgelegd in het bronzen namenmonument ter plekke. Voor het verhaal achter Kitty de Wijze, volgt u de volgende link: oorlogsdoden.nl

19.00 uur, Sint Stevenskerk. Aansluitend wordt door de gemeente Nijmegen om 19.00 uur in de Sint Stevenskerk de officiële herdenkingdienst gehouden, waarbij dit jaar Sinan Can een overweging zal uitspreken. Ook zijn er altijd bijdragen van kinderen van basisschool de Buut. Aansluitend is er een stille tocht van de Stevenskerk naar het Traianusplein.

20.00 uur, twee minuten stilte dodenherdenking, gevolgd door Wilhelmus. Aansluitend spreekt burgemeester Bruls een overdenking uit. De ceremonie wordt afgesloten met een kranslegging bij het monument onder begeleiding van Drumfanfare Michaël.

21.00 uur, Herdenkingsconcert in De Vereeniging. Na afloop van de kranslegging op het Trajanusplein organiseert het 4 en 5 mei comité Nijmegen, het jaarlijkse Herdenkingsconcert. Hiervoor werkt Comité samen met het Symfonie Orkest Nijmegen, de sopraan Hildur Hafstad en Concertzaal de Vereeniging. Het concert begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.. Lees meer..

Lees meer:  Uitgebreide programma

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen