Diverse brandjes gesticht – Ewijk, Beuningen

Ewijk, Beuningen, 16-05-2011 • In de nacht van zaterdag op zondag woedden op diverse plekken in Ewijk en Beuningen brandjes. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Rond 01.15 uur kregen politie en brandweer melding van een brand in de Burgemeester Blessinglaan in Ewijk. Ter plaatse bleek dat er in de achtertuin van een woning een tuinhuisje brandde. Ook een coniferenheg aan de linkerzijde van de woning stond in brand. De brand kon snel geblust worden, maar het tuinhuisje en de heg raakten beschadigd.

 

Beuningen

Later die nacht, rond 05.45 uur zagen agenten een rookpluim in de lucht en reden er direct naar toe op poolshoogte te nemen. Onderweg er naar toe zagen zij dat er op de Leigraaf een huisje bij de zogenaamde Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) in brand stond. De agenten lichtten direct de brandweer in, die snel ter plaatse was. Deze brand veroorzaakte echter niet de rookpluim waar de agenten naar op weg waren. De rookpluim kwam van een coniferenbrand op de Rietdekker. Deze brand was dusdanig hevig dat naast de coniferen, ook een geparkeerde auto vlam vatte en afbrandde.Beide branden konden snel worden geblust, niemand raakte gewond.

 

Getuigenoproep

De politie gaat er van uit dat de branden in Ewijk en Beuningen zijn aangestoken en is op zoek naar getuigen of personen die anderszins informatie hebben over de branden. Is u in de nacht van zondag op maandag iets opgevallen in of in de buurt van de Burgemeester Blessinglaan in Ewijk of de Leigraaf en/of Rietdekker in Beuningen? Neem dan contact op met het politieteam Beuningen, Maas en Waal via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen