Dinosaurus onder Dreamfields gevonden

Dinosaurus onder Dreamfields - foto Matrixx

Nijmegen, 3 juli 2018

Archeologische vondst legt opbouw Dreamfields tijdelijk stil

Op recreatieterrein Rhederlaag bij Lathum is vanochtend de opbouw van dancefestival Dreamfields en Dreampop tijdelijk stilgelegd. Bij werkzaamheden voor de opbouw van het festival deden de decorbouwers een opmerkelijke vondst. Bij het uitgraven van het strandpodium stuitten zij namelijk op botrestanten, mogelijkerwijs van een dinosaurus.

Paleontologen van Naturalis uit Leiden zijn ter plaatse om de botten veilig te stellen. Eerste onderzoek wijst uit dat de botrestanten 60 á 70 miljoen jaar oud zijn en vermoedelijk toebehoren aan een Triceratops.

In overleg met burgemeester Ella Schadd van gemeente Zevenaar heeft organisator Matrixx besloten het decor aan te passen en het podium om de archeologische vindplaats heen te bouwen. Dreamfields en Dreampop op zondag 8 juli kan dan komend weekend gewoon doorgaan voor de verwachte 40.000 bezoekers.

Dreamfields wordt dit weekend voor achtste keer georganiseerd op Recreatiegebied Rhederlaag bij Lathum. Meer dan 100 DJ’s en artiesten maken daar hun opwachting. Het festival verwacht nog voor aanvang uitverkocht te zijn!

Bron Matrixx – Meer archeologische vondsten:  Museum Het ValkhofKunst NijmegenInformatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen