Demonstratie tijdens intocht Sinterklaas Nijmegen

Zwarte pieten - foto copyright NijmegenOnline.nl

Nijmegen, 15 november 2019

Demonstratie in Nijmegen tijdens intocht Sinterklaas

Er hebben zich rond de intocht van Sinterklaas in Nijmegen, zaterdag 16 november 2019 vanaf 13.00 uur, twee partijen gemeld die een demonstratie willen houden, Kick Out Zwarte Piet en Pegida. Beide demonstraties zijn toegestaan door de burgemeester. Pegida heeft echter vrijdag laten weten toch niet te komen.

Kick Out Zwarte Piet mag van de burgemeester langs de route van de Sint demonstreren aan de Voerweg, ter hoogte van het bloemenwapen. Pegida mocht van de burgemeester demonstreren op de kruising Molenstraat-Ziekerstraat, eveneens langs de route. De burgemeester wilde de groepen gescheiden houden om de kans op wanordelijkheden zo klein mogelijk te houden. Een verzoek van Pegida om naast KOZP te mogen demonstreren is daarom niet gehonoreerd. Deze organisatie heeft daarom besloten niet naar Nijmegen te komen.

Burgemeester Bruls is van mening dat aan ieders belang recht is gedaan: “De keuze van Pegida om niet te komen is aan hen. Het is ieders grondwettelijk recht om te demonstreren. Ik heb dan vanzelfsprekend ook open gestaan voor aanvragen hiervoor. Daarnaast weeg ik zwaar mee dat het hier een kinderfeest betreft. Vandaar dat ik beide partijen wel heb toegestaan om te demonstreren, maar niet naast elkaar. Ik ga er vanuit dat iedere aanwezige zich houdt aan geldende regels en ik vertrouw erop dat er zaterdag een mooi en veilig kinderfeest plaatsvindt”.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen