VERLICHTE Carnavalsoptocht Berghem, 3 maart

Dé Verlichte Optocht 2019

Carnavalszondagavond 3 maart 2019, 19.00 uur

Een nieuwe route voor de spectaculaire Verlichte Optocht!

BERGHEM | De Verlichte Optocht trekt op zondag 3 maart om 19.00u weer door de straten van het Knollenrijk, zoals Berghem tijdens carnaval genoemd wordt. Tijdens het jubileumjaar trekt de Verlichte Optocht via een nieuwe route door het centrum van Berghem! Dus bezoekers let op!

In de loop der jaren is deze verlichte carnavalsoptocht uitgegroeid tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Ruim 10.000 bezoekers komen naar het dorp om dit spektakel te aanschouwen. De loopgroepen en wagenbouwers laten zich elk jaar inspireren door een thema. Het thema voor deze 37ste editie is ’55 JAAR VOL WONDEREN’. De diverse loopgroepen, kleine en grote praalwagens verwerken dit thema in hun creaties met vele duizenden lampjes. Dit jaar zijn ze aan de slag gegaan met alle oude thema’s van de verlichte optocht. Dit betekent voor ieder wat wils tijdens het jubileum van Stichting Carnaval Berghem!

De praalwagens bereiken lengtes van meer 25 meter en zijn tot 5 meter breed en 8 meter hoog. Om de sfeer nog verder te verhogen is de straatverlichting gedoofd en zijn diverse gebouwen langs de route met gekleurde verlichting uitgelicht. Voor de muzikale ondersteuning lopen diverse drumbands en dweilorkesten mee in de optocht of staan langs het parcours. Ook zijn er diverse locaties met muziek en versnaperingen.

Routebeschrijving en parkeren
Alle toegangswegen tot het dorp worden van 17.00 tot 23.00 uur afgesloten. Het verkeer vanaf de A50 en A59, vanuit Oss (N329) en vanuit Megen wordt verwezen naar industrieterrein Danenhoef, De Geer of Sportpark De Koppelsteeg. Parkeren is gratis en op eigen risico. Voor bezoekers met een invalidekaart zijn langs de Osseweg parkeerplaatsen gereserveerd.

Nieuwe Route!
Om het jubileum extra te vieren, loopt de route, dit jaar, in omgekeerde volgorde! De “Verlichte Optocht” start vanaf de kruising Irenelaan – Burg. van Erpstraat! En trekt daarna via de Burg van Erpstraat naar de Julianastraat, Kerkstraat naar de Willibrordustraat. Langs het parcours bevinden zich diverse horecagelegenheden en kramen waar koffie, friet en andere versnaperingen verkocht worden. De entree bedraagt 3 euro voor bezoekers vanaf 12 jaar. De toegang voor kinderen is gratis.

Meer info: www.verlichteoptocht.nl

Berghem is een Noord-Brabants dorp aan de rand van Oss

Route door Berghem:

Meer info: www.verlichteoptocht.nl

Berghem is een Noord-Brabants dorp aan de rand van Oss – Agenda Dé Verlichte Optocht

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen