Carnaval – De Vereeniging wordt Hostent

Carnaval-Nijmegen-22-feb-09 311
Carnavalsoptocht 2009 – meer foto’s

Nijmegen, 5 februari 2010 

De Vereeniging wordt ‘Hostent’ 

Carnavalsvereniging Kiek ze Kieke heeft een nieuwe stek. Concertgebouw De Vereeniging wordt hostent; tijdens de vier carnavalsdagen speelt Summerland het concertgebouw plat. Afgewisseld met diverse bekende Nederlandse artiesten, beloofd het een spetterende carnaval 2010 te worden.

Meer dan 35 jaar werd er Carnaval gevierd in de Hostent op het Plein 1944. De Hostent was al jaren het middelpunt van het Carnaval in Nijmegen en het was voor c.v. Kiek Ze Kieke dan ook schrikken dat de gemeente Nijmegen mededeelde dat er op het plein 1944 in 2010 geen plaats meer was voor de Hostent. De voorbereiding van het nieuwe plein zou in februari gaan beginnen en de tent zou dus flink in de weg gaan staan. Elders in het centrum was er geen geschikt alternatief beschikbaar.

De Vereeniging en huisband Summerland
De oplossing die nu gevonden is, mag er zijn: Kiek ze Kieke verhuist naar De Vereeniging. Wat een gewaagde uitdaging! Maar met een aantrekkelijk programma en steun van De Vereeniging kan dit een locatie voor jaren worden. Het concertgebouw biedt de mogelijkheden om de sfeer en gezelligheid van de Hostent in ere te houden. Daar moet wel wat voor gebeuren. De grote zaal ondergaat een complete metamorfose. Op het podium komt een grote bar en ruimte om te dansen; de zaal wordt aangekleed met versieringen en doeken. Zo wordt er een gezellige, carnavaleske sfeer gecreëerd. Natuurlijk is ook de huisband Summerland van de partij. Summerland zal vanaf het nieuwe podium de sterren van de hemel spelen.

Wat staat er dan bijvoorbeeld op het programma? 
Na de opening op zaterdagmiddag 13 februari treedt Ronny Ruysdael voor het eerst op zonder de Sjonnies. Zaterdagavond zal de Vereeniging “ingewijd” worden als de nieuwe Hostent in Knotsenburg. Samen met Summerland zal c.v. Kiek Ze Kieke de gezelligheid en sfeer van de Hostent laten terugkeren in de Vereeniging

Prijsuitreiking
Zondag zal na de grote Carnavalsoptocht de prijsuitreiking plaatsvinden in de Vereeniging.

Ontbijt buffet
En alsof er niks veranderd is wordt maandagochtend het Prinsenontbijt gehouden. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers wordt het ontbijt weer een gezellige happening. De zaal wordt omgebouwd naar een heuse ontbijtzaal. Om 11.00 uur zullen beide prinsen met hun kabinet het startsein geven. En daarna kunt u aansluiten om van dit uitgebreide ontbijt buffet te gaan genieten. Het ontbijt wordt weer opgeluisterd met muziek van diverse dweilorkesten.

Senioren
Maandagmiddag is er Carnavalsmiddag voor de senioren. De senioren zijn deze middag van harte welkom in de Vereeniging waar men als vanouds kan genieten van een gevarieerd programma van dweilorkesten, artiesten en dit jaar zal het smartlappenkoor de waalzangers het publiek met gezellige Nederlandse liedjes verblijden. En dit jaar zal er voor het eerst ook een buutredener optreden. En wat voor een! Mathie van Hoof is in heel Brabant bekend en 12 keer in de finale gestaan van de Brabantse kampioenschappen tonpraten.

Wolter Kroes
En maandagavond 15 februari komt niemand minder dan Wolter Kroes (Ik heb de hele nacht liggen dromen). Wolter Kroes is al jaren een geliefd artiest en heeft de laatste jaren bewezen dat hij bij de Nederlandse top behoort.

Stadskindermiddag met Djumbo
Dinsdagmiddag vindt de stadskindermiddag plaats, in de Vereeniging zijn de lachbloemen kwijtgeraakt. Lodewijk moet ze zien te vinden, en hij roept daarbij de hulp in van alle kinderen. Tijdens de zoektocht vinden de Knotsenburgertjes onderweg lekkere hapjes en drankjes. Kiek ze Kieke hoopt dat iedereen Lodewijk bij zijn avonturen meehelpt met dansen, springen en zingen.

Kiek ze Kieke speelt toneel, kinderen kunnen zich laten schminken, er komt een diskjockey en er zijn prijzen voor de drie mooist verklede kinderen. Alsof het niet genoeg is: er is een verrassing voor ieder kind. En er treed die middag ook een topact op, de meidengroep Djumbo. Inmiddels is hun verhaal uitgegroeid tot een successtory met verschillende grote hits en met een eigen real life serie bij de Tros.

Jettie Palletie en Prins Gerard II
Op dinsdagavond kunt u nog genieten van een optreden van Jettie Palletie en om 24.00 zal de ontluistering van Prins Gerard II plaatsvinden.

Het gehele programma van Kiek ze Kieke in De Vereeniging staat op de vernieuwde website www.kiekzekieke.nl

Entree
Zaterdag, zondag en maandag is de toegang overdag gratis. De entree voor de kindermiddag is 2,50 euro. Avondkaarten kosten 10 euro per stuk, een passe-partout voor vier avonden 25 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van de Vereeniging en bij Geerling Optiek aan de Daalseweg 9 in Nijmegen.
 
Meer informatie Carnavalsoptocht Nijmegen 

Foto’s Carnavalsoptocht 2009

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen