De spin die veel scheetjes laat, 8 okt

De spin die veel scheetjes laat - credits Clarinde Wesselink

Arnhem, 28 september 2017

De spin die veel scheetjes laat

Kinderconcert over vriendschap en jezelf zijn

Op zondag 8 oktober brengen Het Gelders Orkest en Filemon Wesselink een ‘luchtig’ kinderconcert. Samen vertellen ze het verhaal van de spin die veel scheetjes laat, naar het kinderboek van Wesselink. In een arrangement van Toek Numan en met theatervormgeving van Clarinde Wesselink geniet de hele familie van deze muzikale zoektocht naar de betekenis van vriendschap en jezelf zijn. Leuk voor jong en oud in Arnhem en Nijmegen.

Pffff… En even later weer…. pffff. De scheetjesspin kan er niets aan doen! Hij heeft nu eenmaal honger en hij is dol op chili con carne: zijn lievelingseten. Dat de bruine bonen in zijn favoriete kostje ervoor zorgen dat hij daarna héél veel scheetjes moet laten, weet hij niet. Het enige dat het spinnetje merkt, is dat andere dieren vinden dat hij stinkt. En dat ze daarom niet met hem willen spelen. Hij heeft helemaal geen vriendjes!

Een mooi en verrassend kinderconcert waarin naast grote thema’s als vriendschap en jezelf kunnen zijn, ook meer prozaïsche onderwerpen als lekker eten en gekke dingen doen op een zeer toegankelijke en ontwapenende wijze aan bod komen. Voor jonge en oude vrienden!

Instrumententuin
Dat is leuk! Een uur voordat het concert begint, kunnen de kinderen alvast op ontdekkingsreis door de instrumententuin. Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen natuurlijk! ‘Waar is dat klepje voor?’

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.hetgeldersorkest.nl

Concertgegevens

Het Gelders Orkest
Filemon Wesselink verteller
Toek Numan arrangementen
Clarinde Wesselink illustraties

Nijmegen De Vereeniging
Zondag 8 oktober 11.00 uur
Instrumententuin 10.00 uur
€ 9,- kinderen, € 19,- volwassenen

Arnhem, Musis
Zondag 8 oktober 15.00 uur
Instrumententuin 14.00 uur
€ 9,- kinderen, € 19,- volwassenen

<leeftijd 3+>

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen