Cultureel Terras De Kaaij, t/m 9 sept

De Kaaij, onder de Waalbrug

Cultureel Terras De Kaaij 2017

Muziek, kunst, theater, film, dans en eten en drinken onder de Waalbrug
Cultureel Terras De Kaaij is er van 30 juni t/m 9 september! Twaalf weken lang een rijk programma vol muziek, kunst, theater, workshops, relaxmomenten, markten enzovoort.

DE KAAIJ: DANSEN IN HET ZAND, GOOD FOOD EN ONTSPANNING
Dansen in het zand langs de Waal, culinaire avonturen en verrast worden door kunstenaars en workshops en straattheater acts. Dat is Cultureel Terras De Kaaij ten voeten uit!

Al vanaf 30 juni is De Kaaij weer neergestreken onder de Waalbrug. Voor de Vierdaagsefeesten breidt het culturele terras flink uit. De bezoekers wacht een week vol verrassingen en een boordevol muziekprogramma met uit alle windrichtingen van de wereld een breed scala aan muzieksoorten.

Good Food Street
Bijzonder is de komst van 25 spannende keukens op wielen die samen de Good Food Street vormen. Een eerlijke maaltijd tot bijzondere snacks en ijsjes, je vindt ze allemaal bij ons. Bijzonder aan de Kaaij is dat je in de drukte van de feesten altijd wel een plekje op ons strand kunt vinden om even bij te tanken. En zodra je weer zin hebt, ga je helemaal los dankzij de live muziek en DJ’s die je dagelijks vindt op De Kaaij.

Kaaijveel muziek en een bloemenbuitje
‘Skanking Jamaican sounds’ van Nijmeegse bodem, met Boomshakalak Sound System op zaterdag 15 juli. Een zondag met opzwepende klanken door Astros de Mendoza uit Mexico, en ska en reggae door Terra Volta en Roots Rising. Hoogtepunt op de maandag is Trikosis, die hun eigen stijl bestempelt als gipsyklezmeranarkofolk. Dinsdag belooft nu al een onvergetelijke dag te worden. In de avond betreedt The Rolling Beat Machine de bühne samen met hun steampunk-muzikopter. Een magische muziekmachine die je absoluut een keer gezien moet hebben. Tijdens hun optreden valt geheid een buitje. De enige dan waar je echt vrolijk van wordt. Want ditmaal worden er 100.000 bloemetjes uitgestort vanaf de Waalbrug. Laat je paraplu maar thuis! De dinsdagavond wordt afgesloten door een van de populairste bands van Rusland, Distemper die de rest van de avond vult met vrolijke ska punk. Woensdag komen country en rockabilly fans aan hun trekken dankzij o.a. The Ragtime Rumours en Mud City Trash Daddies. Is funk echt jouw ding? Dan is de Kaaij op donderdag een must. Baskar vult ons culturele terras met instrumentale space funk. En daarna blijf je gewoon even plakken door de Rolero’s XL en Strawl & Black Lion die de nacht inluiden vol exotische reggae. Vrijdag wordt een zinderende finale met Cloud Cukkoo en Billy @ De Kaaij. Het populaire Billy in Bottendaal strijkt deze avond neer onder de Waalbrug. Succes verzekerd.

En nog meer verrassingen voor groot en klein
De Kaaij is een plek om te feesten en te relaxen. Ontspannende zaken komen daarom ook ruim aan bod. Wat te denken van een voetmasseur, een schoonheidspecialist en een kapper die je haar snel omtovert tot een feestkapsel? Ook zijn er overdag veel leuke activiteiten voor kleine Kaaij fans, zoals een circusspeeltuin, een bellenblaasshow en een schminkhoek. Op het terrein strijken ook diverse kunstenaars neer die hun werk tentoonstellen en verkopen. Geen dag is saai op De Kaaij.

De Kaaij is tijdens de Vierdaagsefeesten geopend van 12 tot 2.00 uur (de muziek stopt om 0.30 uur, op vrijdag zelfs pas om 1.00 uur). Ook na de Vierdaagsefeesten kun je kaaijveel komen genieten op ons culturele terras. De Kaaij blijft open tot 9 september, van 12.00 tot 0.00 uur (maandag, dinsdag gesloten).

Het hele programma bekijken? Kijk dan op www.dekaaij.nl/programmameer Vierdaagsefeesten

Voor overnachtingsmogelijkheden: www.opoesientje.nl en hotels Nijmegen

www.dekaaij.nlUitgaan NijmegenAgenda Nijmegen

Winkels en bedrijven Nijmegen - Agenda Nijmegen