Start Cultureel Terras De Kaaij op 29 juni

De Kaaij, onder de Waalbrug - foto Vierdaagsefeesten

Feestelijk start van Cultureel Terras De Kaaij 2018

Dansen in het Waalzand, luisteren naar muziek en genieten van een relaxte sfeer, lekker eten en verrassende kunst. Het kan vanaf vrijdag 29 juni 17 uur weer, want op die avond opent Cultureel Terras De Kaaij. De bezoekers kunnen rekenen op een bruisende start met een feestelijke openingsavond en de eerste editie van het duurzame Green Blue festival.

Op vrijdag, de openingsavond, ontvangt De Kaaij een mooie rij aan artiesten van ver. Onder andere de swingende Mexicaanse band Los Kamer en lekkere rockabilly door Labretta Suede & The Moondog 2 Piece Pack uit Nieuw-Zeeland markeren de start van eenentwintig dagen De Kaaij.

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli staat De Kaaij geheel in het teken van het Green Capital jaar, met het  nieuwe Green Blue Festival. Een megagrote UFO landt op De Kaaij. Deze neemt geen buitenaardse wezens mee maar enkel zwerfafval. Iedereen mag komen meebouwen door zwerfvuil uit de omgeving te verwerken in dit bijzondere community artwork. Met dit kunstwerk vraagt maker Anita Waltman aandacht voor het plastic soep probleem. De muziekprogrammering van het Green Blue Festival staat bol van de goede artiesten zoals de opzwepende Phat Cool Bigband, de soulvolle en jazzy zangeres Lorrèn en rauwe funk door Power tot the Pipo. Een speels afvaltheater en filmvertoningen door Kloosterkino maken dit groene weekend tot een markante opening van een kortere maar wel extra feestelijke De Kaaij editie 2018.

En net zoals ieder jaar blijft De Kaaij een heerlijk terras aan het water om even neer te ploffen, waar je kinderen op oogafstand kunnen spelen in de circusspeeltuin en waar je kunt genieten van lekkernijen zoals verse espresso tot elegante wijnen. Met ditmaal meer keukens dan ooit, waar je met gemak je eigen high-tea of zesgangendiner kunt samenstellen. Nieuwkomers zijn bijvoorbeeld de BBQ Boot (oesters en gegrilde vis) en Le Pipeau (ijs en popcorn) naast vertrouwde keukens zoals Try Thai, Fingerz en de Hapjesplank.

De Kaaij is in 2018 tot en met 20 juli dagelijks, maandag tot en met zondag, geopend vanaf 12 uur. Meer info: www.dekaaij.nl

Meer Vierdaagsefeesten – Waalkade Nijmegenwww.opoesientje.nl – UitgaanAgenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen