De draadloze kooi. Ziek van elektrosmog

Utrecht, 15 september 2017

Verschijnt op 28 september:

De draadloze kooi. Ziek van elektrosmog

Reis met het openbaar vervoer, neem deel aan congressen, loop door centra van steden, logeer op campings en in hotels; overal kun je gebruikmaken van wifi. Voor de moderne mens handig. Maar meer en meer mensen hebben last van alle straling die hierdoor wordt gecreëerd. Vaak wordt het afgedaan als ‘het zit tussen je oren’, er wordt echter steeds meer onderzoek gedaan naar de gevolgen van straling voor mensen. De WHO heeft mobieltjes ingedeeld bij mogelijk kankerverwekkend en veel landen treffen maatregelen.

In het boek De draadloze kooi. Ziek van elektrosmog van Chantal Halmans zijn de persoonlijke verhalen gebundeld van een groeiende groep mensen die last hebben van straling en elektromagnetische velden (EMV). Deze verhalen maken inzichtelijk wat elektrogevoeligheid inhoudt, hoe je onderzoekt of je er zelf last van hebt én wat je eraan kunt doen.

Boekpresentatie
Het boek wordt gepresenteerd op donderdag 28 september (Inloop 14.00 uur, start programma 14.30 uur) in De Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht.
Gesproken wordt door elektrotechnisch ingenieur Jan-Rutger Schrader en ervaringsdeskundig stralingscoach Carolien Schooneveld; ook vertelt Chantal Halmans over de totstandkoming van het boek. Daarnaast presenteert Frans van Gastel van YOUECHO een speciaal voor De draadloze kooi gemaakte sounddesign, met de geluiden uit een stralingsmeter. Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan Monique Beerlage, algemeen secretaris van Kennisplatform EMV.

In het dagblad De Morgen verscheen op 13 september jl. een artikel onder de kop Wetenschappers vragen uitstel uitbreiding 5G: “Vrezen tragische, onherstelbare schade”. Wetenschappers en artsen uit een groot aantal landen hebben de Europese Commissie een moratorium op de uitbreiding van 5G gevraagd en waarschuwen dat de grotere blootstelling aan straling kanker en onvruchtbaarheid kan veroorzaken.

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor de gevolgen van straling voor de gezondheid van mensen. Zo worden er regelmatig raadsinformatiebijeenkomsten bij gemeenten georganiseerd en is onlangs in de gemeenteraad van Utrecht een motie aangenomen over de blootstelling aan straling in de stad Utrecht.

Op donderdagmiddag 28 september (14.00-17.00 uur) wordt bij de Kargadoor in Utrecht (Oudegracht 36) het boek De draadloze kooi. Ziek van elektrosmog van Chantal Halmans gepresenteerd. De persoonlijke verhalen in deze uitgave maken inzichtelijk wat elektrogevoeligheid inhoudt, hoe je onderzoekt of je er zelf last van hebt én wat je eraan kunt doen.

Bestellen
Het boek kunt u bestellen bij www.uitgeverijdegraaff.nl/boeken-van-uitgeverij-de-graaff/mens-a-maatschappij/de-draadloze-kooi

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen