DAR: Bewaar textiel nog even thuis

Oude winterjassen - foto DAR

Nijmegen, woensdag 29 april 2020

Bewaar textiel ook na Koningsdag nog even thuis

Oude winterkleding niet verkocht op de (digitale) kleedjesmarkt?
Kledingkast opgeruimd en winterkleding vervangen door zomerkleding? En oude kleding niet kunnen verkopen op de (digitale) kleedjesmarkt tijdens Koningsdag? Bewaar het dan toch nog even thuis. Veel textielcontainers zitten namelijk vol en verwerkers kunnen de grote bergen textiel helaas niet aan. Door het coronavirus ligt de textielmarkt voor een groot deel stil. Bewaar textiel nog even thuis en voorkom dat het verbrand wordt als restafval. Dat zou zonde zijn! Bewaar textiel in een dichte zak en op een droge plek. Zo kan het later, als de keten weer hersteld is, alsnog gebruikt worden als grondstof voor nieuw textiel of in ontwikkelingslanden. Bedankt voor ieders hulp!

Oude kleding toch kwijt?
Liever geen oude kleding thuis bewaren na de digitale kleedjesmarkt? Milieu Centraal geeft de volgende tips. Organiseer een online ruilfeest met vrienden. Repareer of upcycle oude kleding. Met creativiteit van een oud item iets nieuws maken. Of zet kleding online en organiseer zo een eigen digitale kleedjesmarkt.

Meer informatie of vragen?
Voor meer informatie kijken inwoners op www.dar.nl/textiel, www.dar.nl/coronavirus, de digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app. Voor vragen nemen zij contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via info@dar.nl of 024-3716000

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen