Dansen voor 65-plussers krijgt vervolg

Nijmegen, 3 november 2011

Dansen voor 65-plussers krijgt vervolg

Jaarlijks vallen er veel ouderen, waarbij een groot aantal van hen letstel oploopt. Uit recent onderzoek van de GGD blijkt dat 16% van de zelfstandig wonende 65-plussers in de 3 maanden voorafgaand aan het onderzoek, is gevallen. Danscentrum Vermeulen en GGD Regio Nijmegen gaan daarom samenwerken om het aantal valincidenten bij senioren te verminderen.

Dansen en bewegen draagt bij aan het voorkómen van vallen. In het kader van de valpreventiemaand ‘Mag ik deze dans van u?’ organiseerde de GGD samen met ZZG Zorggroep in oktober gratis danslessen in de regio, onder andere bij Danscentrum Vermeulen. De danslessen op vier achtereenvolgende donderdagavonden waren vol. Deelnemers waren zó enthousiast dat de GGD en Danscentrum Vermeulen hebben besloten om een nieuwe danscyclus te starten voor senioren.

Vanaf donderdag 10 november kunnen senioren bij Danscentrum Vermeulen in Nijmegen deelnemen aan stijldanslessen van 10.30-12.00 uur tegen gereduceerd tarief. Alleen of mét partner, met een speciaal verzoek aan heren om zich ook aan te melden. Aanmelden en informatie via: info@danscentrumvermeulen.nl of 024- 3229017.  Website www.danscentrumvermeulen.nl

Bron GGD Nijmegen – rubriek Dansscholen Nijmegen  –  Dansen in Nijmegen
 
Danscentrum Vermeulen
Bijleveldsingel 44
6524 AD Nijmegen 
024 – 322 9017
www.danscentrumvermeulen.nl     

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen