Met crossmotor door centrum en wijk

Wegpiraat aangehouden voor heling
 
Nijmegen, 29-06-2010
 • De politie heeft maandagavond een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht op meerdere plaatsen in Nijmegen opzettelijk het verkeer in gevaar te hebben gebracht. Daarnaast wordt hij ook verdacht van heling van een crossmotor.

Maandagmiddag en –avond kwamen meerdere meldingen bij de politie binnen dat een man op een crossmotor met hoge snelheid door de wijk Willemskwartier reed. Naar aanleiding van die meldingen keken agenten in Nijmegen naar de man uit. Rond 21.30 uur werd de man op zijn motor gesignaleerd op het Keizer Karelplein. Kort daarna kwamen enkele meldingen uit de Nijmeegse binnenstad.
Een motorrijder van de politie zag de man de Tunnelweg in rijden. Dit ging met een snelheid die dicht bij de 130 km/u kwam. Vervolgens reed de man door de middenberm, de rijbaan voor het tegemoet komend verkeer op en stak binnendoor om de Koninginnelaan in te rijden. Gezien het rijgedrag was het onverantwoord om de man te blijven volgen.

 

Omdat inmiddels bekend was waar de motorrijder vermoedelijk zou verblijven gingen agenten op zoek in de buurt van de Willemsweg. Daar is hij ook aangetroffen.
Van de crossmotor bleek het framenummer verwijderd. Mogelijk is die van diefstal afkomstig. De man wordt verdacht van heling van de motor en van meerder verkeersdelicten.
Hij is op het politiebureau ingesloten.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen