Controle politie en belastingdienst – Takenhofplein

Integrale controle politie, belastingdienst en gemeente
 
Nijmegen, 30-03-2012
 • Donderdagavond tussen 16.00 en 22.30 uur voerden politie, parketpolitie, belastingdienst en de gemeente Nijmegen een integrale controle uit. De controle was zowel gericht op verkeersovertredingen als op zaken als openstaande boetes en vonnissen en belastingschulden.

Bij de actie, die gehouden werd op het Takenhofplein, nam de belastingdienst in totaal 29 auto’s in beslag. Dit was in alle gevallen vanwege belastingschulden. Veertien personen betaalden direct hun schulden; dat ging in totaal om een bedrag van ruim 4000 euro.

De parketpolitie inde ook een aantal boetes, één van 2500 euro en twee van 650 euro. Bovendien werd een persoon aangehouden die nog 12 dagen hechtenis moest uitzitten.

Verkeershandhaving hield een automobilist aan die met een alcoholpromillage van 0,73 (320 ug/l) bij de controleplek kwam aanrijden. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur.

Het politieteam Dukenburg Lindenholt gaf tenslotte nog 15 bekeuringen voor diverse verkeerszaken, hield een persoon aan die gesignaleerd stond voor overtreding van de Opiumwet en hield een persoon aan zonder geldige verblijfsvergunning voor Nederland.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen