Hortus Arcadië – Programma tuinconcerten 2012

Programma Tuinconcerten Hortus Arcadië 2012
In de Hortus Arcadië, Botanische Tuin NIjmegen

13 mei – Dudok Kwartet
Ter gelegenheid van moederdag presenteert het Dudok Kwartet een speciaal programma. Er zal muziek klinken van de Russische componisten Tsjaikovski en Glazoenov. Klassiek en elegant klinkt Beethovens lentefrisse ‘complimenten-kwartet’; typische moederdagmuziek. Daarnaast is de vroegste strijkkwartetmuziek te horen met Purcell en Händel, waar het kwartet een virtuoze draai aan zal geven. Met daarbij enkele bewerkingen van jazz-standards.

10 juni – De Stoet
De Stoet is opgericht op Terschelling, tijdens het Oerol festival, zo’n 15 jaar terug. De groep vormde toen een onderdeel van een theaterproductie. Wegens het succes van deze voorstelling werd er vanaf die tijd aan een eigen repertoire gewerkt. ‘Scharrelmuzikanten’ noemen de leden van de Stoet zichzelf. Uit de wereld van de muziek pikken zij overal een graantje mee. Van Zuid-Amerikaans tot klezmer en van zigeunerachtig tot Amsterdamse smartlappen.

24 juni – Flos Campi
Een optreden van het Nijmeegse Flos Campi in de Hortus is zo langzamerhand een jaarlijks terugkerende traditie geworden. Elk jaar opnieuw wordt er gekozen voor een feestelijk programma. Dit jaar wordt het publiek, heel toepasselijk net na de langste dag, getrakteerd op een vijftal delen uit de beroemde Midsummer Night’s Dream van Mendelssohn, waaronder natuurlijk ook de fameuze bruiloftsmars. Ook de Partsongs van Elgar, en de Tsjechische Suite van Dvorak.
 
8 juli – Daisy Correia & Quatro Ventos
Het fado-ensemble Quatro Ventos heeft op de Hortus in een reeks van jaren een grote schare van trouwe fans en enthousiaste bezoekers opgebouwd. Dit jaar wordt het optreden een wel heel bijzondere gebeurtenis door het gastoptreden van de jonge Portugese zangeres Daisy Correia (25), door de presentatie van hun nieuwste album “Mitos e Lendas” (‘Mythen en legendes).
 
19 augustus – The Spirit of Gambo
De Spirit of Gambo wordt wel ‘het meest avontuurlijke viola da gambaconsort van Nederland’ genoemd. Met een bezetting van alleen gamba’s vormt the Spirit of Gambo een zogeheten ‘consort’. Een ‘consort of instruments’(de term waarmee in het zestiende en zeventiende-eeuwse Engeland een instrumentaal ensemble met gelijksoortige instrumenten werd aangeduid).Veel componisten, zoals Christopher Simpson en Henry Purcell, schreven muziek voor consorts.

2 september – Yacumba
Yacumba is een swingende band met verrassende, aanstekelijke en dansbare muziek. Opzwepende Cumbia’s worden moeiteloos afgewisseld door melodieuze Chachacha’s. Yacumba speelt traditionele muziek in een frisse, eigentijdse stijl. Een optreden van Yacumba is een waar feest voor de ware dansliefhebber. Volgens Colombianen kunnen alleen zij en de duivel de Cumbia dansen… Nou, dat willen we in de Hortus nog wel eens zien.

16 september – Swamp
De formatie Swamp laat zich inspireren door verschillende muziekstromingen, die voortkomen uit de moerasgebieden van Louisiana zoals de Cajun: een mengvorm van muziek meegebracht door Frans-Canadese immigranten en Tex-Mex dat gebaseerd is op muziek van Duitse immigranten (polka’s) die zich vermengd heeft met Zuid/Midden Amerikaanse en naderhand ook rock’n roll, blues en country invloeden.

30 september – Enge Buren
Achter het uit Arnhem afkomstige trio ‘Enge Buren’, bekend van het nummer: (“ik heb zo’n zin in een” )“Pizza Calzone” , een persiflage op Rammazzoti, gaan drie multi-instrumentalisten schuil, die prachtig driestemmig zingen en uitblinken in persiflages en karikaturen. Het valt lastig te omschrijven wat het trio precies doet: muzikaal theater of staatcabaret.Al jarenlang kan het publiek tijdens de Nijmeegse zomerfeesten genieten van Enge Buren. Nu ook in de Hortus.

Meer informatie in de agenda

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen