Common Ground, cultureel festival Orientalis, 17 sept

Common Ground in Orientalis - foto Raoul van Meel

Common Ground: de Babylonische spraakverwarring voorbij

“Diversiteit is om te vieren, niet om te vrezen.” Museumpark Orientalis stelt zijn grond beschikbaar om verschillende culturen te laten ontmoeten door middel van kunst, muziek, theater, dans en eten uit alle windstreken.

Zondag 17 september 2017, van 11:00 – 17:00

Toegang: €10 voor volwassenen, €6 voor kinderen van 4 t/m 15 jaar, gratis voor kinderen t/m 3 jaar

In samenwerking met Stichting ElanArt organiseert Museumpark Orientalis op 17 september 2017 de tweede editie van het festival Common Ground. Common Ground heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontmoeting en dialoog tussen mensen, organisaties en initiatieven met verschillende culturele achtergronden door middel van kunst.

Achtergrond
De invalshoek van deze editie van het festival is het Bijbelse verhaal over de Toren van Babel. Museumpark Orientalis heeft sinds kort een eigen Toren van Babel en om dit kunstwerk heen zal het festival plaatsvinden. Het verhaal over deze toren is een bijzonder toepasselijk verhaal voor onze tijd: een tijd van vluchten en migratie, van verschillende culturen die elkaar tegenkomen en van de spraakverwarringen die daardoor plaatsvinden. Tijdens Common Ground wordt geprobeerd door middel van kunst deze spraakverwarringen te overstijgen.

Programma
In het hart van het museumpark staan geprogrammeerd:

  • Een culturele markt met muziek-, theater- en dansoptredens vanuit verschillende etnische achtergronden en met activiteiten die op de dialoog gericht zijn.
  • Een culinaire markt met hapjes uit alle windstreken die uitnodigt tot samen eten.
  • Een ‘arbeidsmarkt’ waar men in gesprek kan gaan met organisaties die mogelijkheden bieden aan nieuwkomers voor opvang, opleidingen, stages en werk.

Voor meer informatie, kijk ook op www.museumparkorientalis.nl/nl/activiteiten-regio-nijmegen-groesbeek/common-ground en www.facebook.com/events/128001764481736/.

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Profetenlaan 2, Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Meer info: www.museumparkorientalis.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur
Maandag gesloten

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen