Classsh – nu ook in Musis en De Vereeniging

Classsh - credits Christein

23 september 2019

Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert

Succesvolle Classsh nu ook in Musis Arnhem en De Vereeniging in Nijmegen

Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten brengen samen met dirigent Tomas Jung, violiste Cécile Huijnen en verschillende dj’s het concert Classsh, een boeiende ontmoeting tussen symfonische tradities en de regels van een popconcert. Wegens succesvolle edities van Classsh in Overijsselse theaters en poppodia, komt het concept nu ook naar Gelderland. Janai Shiboleth is de dj en host tijdens de eerste edities op donderdag 3 oktober in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en op 5 oktober in Musis Arnhem.

Geen etiquette, wel kwaliteit
Classsh is live symfonische muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Tijdens het concert worden alle clichés, regels en vooroordelen over klassieke muziek uit de concertzaal gegooid. De inhoud blijft en aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd. Het concept bestaat altijd uit dezelfde onderdelen: symfonieorkest, dirigent, symfonisch werk, concertzaal en dj/host. Door de combinatie van deze ingrediënten ontstaat er een boeiende ontmoeting tussen traditie en beleving van nu.

Stevige omarming
Host en dj tijdens deze eerste editie van Classsh in Gelderland is Janai Shiboleth (Chefs de Partie). Of het nu gaat om zijn programmeurswerk bij Bar DE.GROEN, zijn evenementen als Dagschotel en Gelukzoekers of zijn dj-sets, Shiboleth benadert alles op onconventionele wijze en brengt graag verschillende werelden en disciplines bij elkaar. “Dat is ook het mooie van Classsh”, legt Shiboleth uit. “Het lijkt op het eerste gezicht op een clash tussen twee totaal verschillende werelden, maar als je dichtbij komt (wat je tijdens de Classsh avonden ook écht doet!) dan zie je dat die ‘clash’ misschien wel meer weg heeft van een stevige omarming.”

Betoverend en tegendraads
Het publiek kan zich tijdens Classsh in een ongedwongen setting overgeven aan de betoverende klanken van het orkest. Janai Shiboleth zet vervolgens de toon met een tegendraadse set en praat je, samen met dirigent Thomas Jung, bij over het orkest en de muziek. Drankjes mogen mee de zaal in en naast verschillende zit- en staplaatsen zijn er zogenaamde ‘adventureseats’ waarbij publiek tussen musici kan zitten. Dichter op de huid van een orkest kun je bijna niet komen.

Bij Classsh in Deventer (10 oktober) is Vondst de dj/host van de avond, in Enschede is dit Bas Amro en in Zwolle zullen Paul van ’t Veer en Henk Kanning het publiek door de avond begeleiden.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.hetgeldersorkest.nl.

Programma

Tsjaikovski Fantasie-ouverture Romeo en Julia
Vivaldi De vier jaargetijden ‘Winter’ (bew. Richter)
Fiumara Here Comes Everybody

Concertgegevens

Thomas Jung | dirigent
Cécile Huijnen | viool
Janai Shiboleth | dj/host Nijmegen en Arnhem
Vondst | dj/host Deventer
Bas Amro | dj/host Enschede
Paul van ’t Veer en Henk Kanning | dj/host Zwolle

Nijmegen | De Vereeniging
Donderdag 3 oktober 20.15 uur
€ 27

Arnhem | Musis
Zaterdag 5 oktober 20.00 uur
€ 26

Deventer | Schouwburg
Donderdag 10 oktober 20.00 uur
€ 15

Enschede | Muziekcentrum
Vrijdag 11 oktober 20.00 uur
€ 15,-

Zwolle | Theater De Spiegel
Zaterdag 12 oktober 20.00 uur
€ 15,-

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen