CLASSSH weer terug in Nijmegen, 8 okt

Eerdere Classsh - credits Christein

CLASSSH weer terug in Nijmegen

Klassiek en pop op 8 oktober naast elkaar met Rob Dekay en DJ Rafiki (founder Fiber)

Na drie succesvolle eerdere edities komt Phion Orkest van Gelderland en Overijssel met CLASSSH terug naar Nijmegen op 8 oktober. In het De Vereeniging brengt het orkest een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. Dit jaar met Rob Dekay als vaste presentator en DJ Rafiki bekend van Fiber. CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord, behalve de inhoud. Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Klassiek zonder etiquette.

Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en een dj, en dit jaar wordt Rob Dekay aan dat rijtje toegevoegd als presentator. Ook in deze editie bestaat het programma weer uit spannende en bijzondere elementen. Met sprankelende visuals van Tweelicht, prachtige locaties en interessante composities. De avond krijgt een actuele lading door de wereldpremière van het stuk ‘Laws of Motion’ door Anthony Fiumara. De componist werd geïnspireerd door de Covid-19 crisis en de protesten rondom ‘Black Lives Matter’ en dit is terug te horen in zijn compositie.

DJ Rafiki
Rafael Leeuwis, de founder van de bekende ‘Fiber avonden’, zoekt deze avond de verbinding tussen klassiek en drum & bass. Wat is de kracht van muziek? Fiber gelooft dat haar gave is om te verbinden, en brengt zo al jaren feestgangers en muzikanten op onverwachte manieren bij elkaar. Het evenement en label probeert nu dance genre drum & bass te verrijken met unieke optredens en artiesten. Hun eerste project is The Fiber Pianist: een inmiddels internationaal bekende pianovirtuoos die drum & bass vertaalt naar klassieke muziek. Rafael Leeuwis (Rafiki), de founder van Fiber, zal tijdens Classsh de verbinding zoeken tussen klassiek en drum & bass.

Presentatie door Rob Dekay
Presentator van Classsh 2020 is Rob Dekay. Bekend als singer-songwriter met een eigen sound en deelname aan ‘Wie is de Mol?’, heeft hij laten zien dat hij zijn eigen pad bewandeld. De eigenzinnige zanger is dan ook een perfecte match met deze muzikale ontdekkingsreis tussen klassiek en pop.

Kaarten voor CLASSSH zijn te koop voor €20,- ex servicekosten, en zijn te koop via de website van Stadsschouwburg en de Vereeniging. Meer informatie over de tour en het programma is te vinden op classsh.nl

CLASSSH Nijmegen
8 oktober – 20:30 uur
Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & Rafiki (founder Fiber)
De Vereeniging, Nijmegen

Ook te zien op andere locaties

CLASSSH Deventer
1 oktober – 20.00 uur
Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & DJ Paul van ’t Veer
Deventer Schouwburg, Deventer

CLASSSH Enschede
2 oktober – 20:00 uur
Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & Bas Amro
Muziekcentrum, Enschede

CLASSSH Zwolle
9 oktober – 20:00 uur
Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & DJ Paul van ’t Veer
Theater de Spiegel, Zwolle

CLASSSH Apeldoorn
10 oktober – 20:00 uur
Phion Orkest van Gelderland en Overijssel & Rafiki (founder Fiber)
Orpheus, Apeldoorn

Meer informatie:  www.classsh.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen