Centrum – Getuigenoproep rond mishandeling

Nijmegen, 29-01-2010 • De politie hield donderdagnacht in de In de Betouwstraat een 23-jarige inwoner van Nijmegen aan nadat hij een politieman had bedreigd. De agenten waren bezig met surveillance in de Molenstraat toen zij rond 04.10 uur door een passant werden aangesproken dat er een vechtpartij gaande was ter hoogte van de Bisschop Hamerstraat. Daarop gingen zij direct die kant op en troffen een grote groep mensen aan, daaronder de 23-jarige.

Een vrouw verklaarde geslagen te zijn door een man, de latere verdachte 23-jarige Nijmegenaar. De agenten hielden hem staande om zijn verhaal aan te horen. Hij probeerde daarop richting groep te lopen, daarna om er vandoor te gaan. Een politieman hield hem tegen. Vervolgens uitte de man een ernstige bedreiging naar de agent, waarop andere politieagenten hem meteen aanhielden.

Bij zijn aanhouding verzette de Nijmegenaar zich dermate hevig dat het de nodige moeite kostte de man te boeien. Ook mensen uit de groep eromheen bemoeiden zich ermee. Uiteindelijk gebruikte de politie, na herhaaldelijk sommeren, pepperspray tegen de 23-jarige. Ook op het politiebureau bleef de man verzet bieden. Zowel een agent als de verdachte liepen een lichte verwonding op. De politieman zal aangifte doen tegen de verdachte.

Oproep
De 23-jarige verdachte zit vast voor verhoor. Er is nader politieonderzoek ingesteld. Om meer duidelijkheid te krijgen over de mishandeling en vechtpartij, hierbij de volgende oproep: zowel de mishandelde vrouw als getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Stadsrecherche, op telefoon 0900-8844.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen