Castella in Bottendaal – 60 appartementen


Nijmegen, 23 maart 2011

Bouw Castella in Bottendaal van start

Talis begint deze maand met de bouw van de dertien verdiepingen hoge Castella in Bottendaal. Het gebouw met daarin 60 huurappartementen en kantoren aan de Graafseweg belooft hét icoon te worden van het totaal vernieuwde Dobbelmanterrein.

De woontoren van 42 meter hoog markeert de nieuwe entree naar de Nijmeegse binnenstad vanaf de Graafseweg. Het gebouw krijgt 60 huurappartementen van woningcorporatie Talis met daaronder drie lagen met circa 1500 m2 kantoorruimte en twee parkeerlagen.

Het voormalige terrein van zeepproducent Dobbelman is de afgelopen jaren veranderd van een fabrieksomgeving in een woongebied met plaats voor kleinschalige bedrijvigheid, zoals broodjeszaak Het Bakkerscafé en commerciële ruimten voor onder andere ontwerpers. Naast de oude fabrieksschoorsteen herinneren de namen van de nieuwbouw aan het vorige leven van dit stukje Bottendaal. Zo verwijst de Castella naar een oud zeepmerk van Dobbelman.

Het ontwerp van het nieuwe woon- en werkgebouw is van DOK Architecten uit Amsterdam. De architecten – die mede door de inbreng van omwonenden de prijsvraag voor deze ontwerpopdracht wonnen – passen in het ontwerp veel glas toe. In het gebouw wordt verwezen naar het roemrijke verleden van de Castellazeep. In de glazen gevel wordt het “Castella-kopje” als zeefdruk zichtbaar, terwijl voor iedere voordeur van de appartementen een in de beton opgenomen ‘vloermat’ eveneens het logo en de naam Castella weergeeft. Elke woning krijgt een balkon. De huurprijzen variëren van 570,- tot 700,- euro , afhankelijk van de plek in het gebouw. ‘Castella is een ideale plek om te wonen voor de moderne Nijmegenaar die weg is van de charme van Bottendaal,’ aldus Calinde Derksen nieuwbouwconsulent van Talis. De verwachtte oplevering is eind 2012.

Bron Talis

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen