Scooterongeval Nijmegen – Meer onderzoek

Dodelijk scooterongeval: politie doet verder sporenonderzoek

Nijmegen, 10-03-2010 • Woensdagochtend hebben 23 ME-ers en 4 rechercheurs gezocht naar sporen die te maken hebben met het dodelijke ongeval op de St.Canisiussingel van 15 januari j.l. De politie zocht in de omgeving van het Belvoir Hotel tot aan de plaats van de aanrijding op de St.Canisiussingel.

Die avond kwam een 50-jarige man uit Arnhem om het leven. De man werd door een scooter aangereden toen hij op het zebrapad liep van de St.Canisiussingel. De mannen, een 19-jarige Beuningenaar en een 18-jarige Nijmegenaar worden verdacht van medeplegen van doodslag, subsidiair het veroorzaken van een verkeersongeval door roekeloos rijden waardoor iemand is overleden. Ook worden zij verdacht van voorbereidingshandelingen voor het plegen van een gewapende overval. De politie zet het onderzoek voort.

Nog enkele getuigen melden zich

Nijmegen, 03-02-2010 • Vrijdag 29 januari hield de politie een passantenonderzoek. Dit onderzoek werd gehouden tussen 22.30 en 23.30 uur aan de St. Canisiussingel in Nijmegen omdat twee weken daarvoor een dodelijke aanrijding had plaatsgevonden. Het verkeer werd in beide richtingen naar één rijbaan geleid en alle bestuurders werden door agenten aangesproken.

De agenten vroegen de passanten of zij vrijdagavond 15 januari rond 23.00 uur iets hadden gezien van de aanrijding. Bij deze aanrijding kwam een voetganger om het leven nadat hij was aangereden door een rode scooter waar twee mannen op zaten. De agenten overhandigden iedere bestuurder een flyer met informatie over de aanrijding en de route die de scooter zou hebben afgelegd. Tijdens het passantenonderzoek werden ongeveer 750 passanten ondervraagd. Drie van de passanten gaven ter plaatse aan getuige te zijn. Het verkeer ondervond enig oponthoud door het passantenonderzoek maar dit verliep zonder incidenten.

Na het onderzoek heeft het onderzoeksteam Oranje nog drie tips ontvangen. Deze in totaal zes nieuwe tips worden nader onderzocht en getuigenverklaringen worden opgenomen.

Passantenonderzoek St. Canisiussingel

Nijmegen, 29-01-2010 • De politie houdt vrijdagavond tussen 22.30 en 23.30 uur een groot passantenonderzoek naar aanleiding van de dodelijke aanrijding van vrijdagavond 15 januari 2010. Daar vond omstreeks 23.00 uur op de St. Canisiussingel een aanrijding plaats waarbij een voetganger om het leven kwam nadat hij door een rode scooter, met daarop twee mannen, was aangereden.

De scooter kwam vanaf de Reinaldstraat bij het Belvoir Hotel en reed via de Graadt van Roggenstraat, over het Keizer Trajanusplein tegen het verkeer in en vervolgens over hoofdrijbaan van de St. Canisiussingel in de richting van het Keizer Karelplein.

Passanten
Tussen 22.30 en 23.30 uur wordt het verkeer op de St. Canisiussingel in Nijmegen in beide rijrichtingen naar één rijbaan geleid om passanten te vragen of zij meer informatie hebben over de aanrijding die twee weken daarvoor plaatsvond. Nadat agenten de passanten hebben gesproken en een flyer hebben uitgereikt, kan het verkeer doorgang vinden.

Getuigen
Getuigen kunnen zich melden bij het onderzoeksteam Oranje via het telefoonnummer 0900 – 8844 of bellen met ‘Meld Misdaad Anoniem’ op telefoonnummer 0800 – 7000. De politie roept ook mensen op die personen kennen waarvan men weet dat zij iets gezien hebben.

Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval met scooter Canisiussingel

Nijmegen, 21 januari 2010 • Op vrijdagavond 15 januari rond 23.00 uur vond een ernstig ongeval plaats op de St. Canisiussingel in Nijmegen waarbij een 50-jarige voetganger zodanig zwaar gewond raakte dat hij later in het ziekenhuis overleed.

Het slachtoffer werd op het zebrapad aangereden door een scooter met daarop twee jongens die met hoge snelheid tussen de rijen wachtende auto’s doorreed en met onverminderde snelheid door het rode licht reed.
De jongens op de scooter hadden eerder, op de kruising van de Reinaldstraat met de Barbarossastraat een onopvallende politieauto zien rijden. De agenten wilden de scooter controleren maar voordat zij een stopteken konden geven gingen de jongens er met hoge snelheid vandoor. De agenten besloten geen achtervolging in te zetten maar werden even later met het ongeval geconfronteerd. Beide jongens zijn bij het ongeval licht gewond geraakt. Zij zijn aangehouden en zitten momenteel nog vast.

De politie heeft de volgende vragen:
• Wie is getuige geweest van het ongeval en heeft nog niet met de politie gesproken.
• Wie heeft de jongens op de scooter zien rijden op de route vanaf de Reinaldstraat bij het Belvoir Hotel, via de Graadt van Roggenstraat, over het Keizer Trajanusplein tegen het verkeer in en vervolgens over hoofdrijbaan van de St. Canisiussingel in de richting van het Keizer Karelplein.
Vooral is de politie op zoek naar een onbekend gebleven automobilist die op het Keizer Trajanusplein voor de scooter heeft moeten uitwijken.

Uw tip
Ieder die informatie heeft wordt dringend verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche in Nijmegen op telefoonnummer 0900 – 8844.
Wie anoniem informatie wil doorgeven kan bellen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Voetganger overleden na verkeersongeval

Nijmegen, 16-01-2010 • Een 50-jarige man is vrijdagnacht overleden na een verkeersongeval op de St. Canisiussingel in Nijmegen. Door de politie zijn de twee berijders van de scooter die betrokken was bij dit verkeersongeval, aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Nijmegenaar en een 19-jarige man uit Beuningen.

Rond 23 uur zagen politieagenten het tweetal met de scooter rijden op de Barbarossastraat. Het rijgedrag gaf aanleiding om de berijders staande te houden, oa. omdat de scooter geen verlichting aan had. Op het moment dat de politiemensen het tweetal hierover aansprak, reden zij er vandoor op een verkeersgevaarlijke manier tegen de richting in, richting St. Canisiussingel.
Toen de agenten de St. Canisiussingel met de Berg en Dalseweg naderden, zagen zij dat er net een verkeersongeval had plaatsgevonden op het zebrapad van deze kruising. De scooterrijders waren daarbij betrokken evenals de –op dat moment zwaar gewonde- voetganger. De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later is overleden.

Beide scooterrijders zijn in verband met hun verwondingen ook vervoerd naar het ziekenhuis. Daarbij zijn de mannen door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van dit dodelijke verkeersongeval.


Verkeertechnisch onderzoek

De St. Canisiussingel is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft direct na het ongeval ter plaatse een technisch sporenonderzoek ingesteld om de toedracht te achterhalen. Politiemensen hebben getuigen van het ongeval gehoord. Het recherche-onderzoek naar de aanrijding loopt; zaterdag wordt nog een buurtonderzoek gehouden.


Getuigen voor onderzoek

De politie vraagt getuigen van dit verkeersongeval en/of getuigen die de scooter hebben zien rijden vóór het verkeersgeval om contact op te nemen met districtsrecherche van de politie in Nijmegen op 0900-8844.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen