Camperplaatsen op Waalkade Nijmegen

Nijmegen, 8 mei 2012

Camperplaatsen in Lindenberghaven

Bezoekers van Nijmegen die met de camper komen, kunnen voortaan ‘s zomers hun voertuig parkeren in de Lindenberghaven, op de Waalkade. Daar worden bestaande parkeervakken ingericht als camperplaatsen. Het gaat om zes tijdelijke camperplaatsen, die geopend zijn in de zomermaanden; dit jaar van 1 juni tot 1 september en volgend jaar van 1 mei tot 1 september.

Nijmegen doet het goed op toeristisch gebied, maar er valt nog wat te winnen wat betreft de overnachtingsmogelijkheden. Uit onderzoek blijkt dat het aantal camperbezitters toeneemt en dus ook de behoefte aan camperplaatsen. Camperbezitters zijn ook waardevolle bezoekers voor de stad: gemiddeld geeft men per camperbezoek een bedrag van ca. € 80 per dag uit aan de middenstand, museumbezoek en andere attracties. Door Nijmegen als camperplaats op de kaart te zetten, wordt de naamsbekendheid en aantrekkingskracht van de stad vergroot.

Camperhouders betalen in Nijmegen een tarief van € 20,- per dag, via de parkeerautomaat, voor maximaal  drie aaneengesloten dagen per maand. Voor dit bedrag kan men gebruik maken van de aanwezige voorzieningen in de direct nabijgelegen Lindenberghaven, zoals elektriciteit en water. Afval kan men kwijt in de vuilcontainer. De camperplaatsen zijn aangegeven door middel van wegmarkeringen en bebording.

Om de camperplaatsen te realiseren, is de parkeerverordening aangepast. De proef met de camperplaatsen loopt voor een periode van twee jaar.

Bron Gemeente Nijmegen – Bed & breakfast NijmegenHotels Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen