Cameratoezicht in deel centrum Nijmegen

Nijmegen, 7 december 2017

Cameratoezicht in deel centrum

Op korte termijn komen er toezichtcamera’s in een deel van het centrum van Nijmegen. In de Molenstraat en op de hoek Tweede Walstraat en Eilbrachtstraat worden deze camera’s geplaatst. Dit heeft burgemeester Bruls besloten.

Het centrum kent twee verschillende problemen in dit gebied. In de Molenstraat heeft de politie vooral tijdens de drukke uitgaansavonden veel werk met toezicht op het uitgaanspubliek. In het gebied Tweede Walstraat/Eilbrachtstraat/Vlaamsegas vindt veel drugscriminaliteit plaats. Beide soorten problemen kosten de politie veel capaciteit. Deze inzet gaat ten koste van de politie-inzet elders in het centrum. Cameratoezicht kan de politie ondersteunen bij hun werk, dat zo gerichter gedaan kan worden.

Burgemeester Bruls heeft daarom besloten voor in ieder geval een periode van 2 jaar camera’s te plaatsen op de genoemde plaatsen. Daarna volgt een evaluatie. De camera’s zullen zo snel mogelijk geplaatst worden. De burgemeester: “Ik ben van mening dat cameratoezicht hier niet langer te vermijden is. Zoals bekend werken we in het gebied rond de Tweede Walstraat ook aan oplossingen voor de langere termijn. Voor de kortere termijn zijn deze camera’s een prima middel. Ook bij het ondersteunen van het toezicht tijdens het uitgaan in de drukke Molenstraat zijn we gebaat bij dit hulpmiddel.”
De burgemeester heeft de omwonenden en de gemeenteraad per brief ingelicht over zijn besluit.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen