Laatste kans op Zomerkriebels Orientalis

Zomerkriebels met William Smulders en Lieke Grey

Laatste kans op Zomerkriebels!

De laatste week van ‘Zomerkriebels Orientalis’, het zomerprogramma van Museumpark Orientalis, sluit af met op woensdag 19 augustus een kinderprogramma met o.a. verteltheater, en in het weekend diverse muziek, een ambachtenmarkt en een knutselhoek voor de jonge gasten.

Braziliaanse samba en choro’s
Zaterdag 22 augustus kun je meedeinen op de warme klanken van de band Caxixi. Ze spelen samba en samba-cancao en enkele choro’s. Choro is dé salon muziek van Brazilië en de voorloper van samba en bossanova.

William Smulders en Lieke Grey
Op het plein van Pilatus tref je zondag 23 augustus de in de regio bekende William Smulders en Lieke Grey aan, die tophits uit 60 jaar popmuziek ten gehore brengen. Ze wisselen af met de Braziliaanse muziek van Caxixi. Blijf dan maar eens stilzitten!

Oude ambachtenmarkt
Smeed het ijzer als het heet is! Zaterdag en zondag kun je over de oude ambachtenmarkt struinen en bekijken hoe dingen in oude tijden werden gemaakt. Zo kom je een smid, wolspinner, touwslager tegen. Ook kun je op de foto met een echte roofvogel!

Kinderprogramma
Op woensdag 19 augustus kunnen de kinderen genieten van de fantasierijke verhalen van Eelco van der Kooij en het aansprekende verteltheater van Bomba de Bataaf. In het weekend is er een knutselhoek met een verfcentrifuge.

Meer informatie
Kijk op onze website voor het  volledige programma.

Heilig Landstichting, zomer 2020

Buitenlandse sferen en vermaak bij Zomerkriebels Orientalis

De eerste weken met kunst, theater en muziek in Museumpark Orientalis zitten er op. Twee bijzondere operavoorstellingen, diverse muziekoptredens en theatervoorstellingen zijn de revue al gepasseerd en het programma getiteld ‘Zomerkriebels’ loopt nog t/m 23 augustus. Op woensdagen zijn er speciale activiteiten voor kinderen en in de weekenden is er een vermakelijk programma voor jong en oud. “Bezoekers weten ons goed te vinden. Ons enorme buitenmuseum in combinatie met festivalsferen binnen het decor van Rijksmonumenten slaat goed aan bij bezoekers. Je waant je hier echt even in het buitenland en we merken dat bezoekers daar behoefte aan hebben nu ze op vakantie in eigen land gaan”, aldus een medewerker van Orientalis.

Programma op 5, 8 en 9 augustus
Op zaterdag 8 augustus is de WoordKunstBende van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig met Spoken Word en poëzie, die zowel in tekst als muziek de grenzen van de literaire kunst in verrassende harmonieën samenbrengen. Ook zijn er meerdere smeden om je alles te leren over de kneepjes van deze oude ambacht. Zondag 9 augustus beloofd een gezellige en muzikale middag te worden met The Magical Mystery Band. Van 12.00 tot 16.00 uur spelen zij bekende radiohits, publiekslievelingen, singlehits en albumtracks van de Beatles tot op de noot nauwkeurig. Van 12.00 tot 14.00 uur speelt Jaenne Jonkers lichte muziek. Maar ook voor kinderen is er van alles te doen. Dit gehele weekend zullen traditiegetrouw Romeinse re-enacters van Fectio de Romeinse Straat in Orientalis tot leven brengen. Op zowel woensdag 5, zaterdag 8 als zondag 9 augustus kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur luisteren naar verteltheater door Bomba de Bataaf en spectaculaire goochel- en vuurspuwshows van Mr. Diamond bijwonen.

Programma op 12, 15 en 16 augustus
Deze week kun je op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 16.00 uur genieten van Golden Oldies door Frappant. Professioneel verhalenverteller Eelco van der Kooij speelt op woensdag 12 augustus van 12.00 tot 16.00 uur, leuk voor jong en oud. Maar ook Caixixi brengt een hoop vrolijkheid met zich mee, door tussen 13.00 tot 17.00 uur Braziliaanse muziek ten gehore te brengen.

Liefhebber van Joodse liederen of mantramuziek? Dan kun je op zondag 16 augustus van 15.00 tot 16.00 uur luisteren naar Kol Chadash of van 14:00 en 16:00 uur naar Kirtangroep Berg en Dal. Voor lichte muziek moet je tussen 12.00 en 14.00 uur bij Jaenne Jonkers zijn. Daarnaast staat verhalenverteller Paul Groos deze zondag tussen 12.00 en 16.00 uur op het programma.

Afsluitingsweekend op 22 en 23 augustus
Zomerkriebels wordt knallend afgesloten met op zaterdag 22 augustus Braziliaanse muziek door Caixixi en op zondag 23 augustus onder andere 60 jaar tophits door het muzikale duo William Smulders en Lieke Grey, beide tussen 12.00 en 16.00 uur. Ook is er op zondag een ambachtenmarkt met ruim 20 oude ambachten.

Op www.museumparkorientalis.nl kun je de actuele tijden van alle voorstellingen en optredens vinden en kun je tickets bestellen.

Agenda Nijmegen

Zomerkriebels met Mr Diamond

Museumpark Orientalis
Helig Landstichting, bij Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen