Broers verdacht van snorfietsdiefstal

Nijmegen, 21-01-2012 • Vrijdag zijn in de Nijmeegse wijk de Voorstenkamp twee broers aangehouden op verdenking van snorfietsdiefstal. In de achtertuin werden meerdere onderdelen van snor/scooterfietsen aangetroffen.

In de politiebriefing hadden de agenten gehoord dat een specifieke snorfiets was weggenomen. De kenmerken waren tijdens de aangifte vermeld. Tijdens de surveillance zagen de agenten de 17-jarige jongen lopen, waarvan bekend was dat hij zich eerder schuldig had gemaakt aan diefstal en heling van bromfietsen. In de achtertuin van deze jongen werden meerdere bromfietsonderdelen gezien, waarop de agenten hun onderzoek uitbreidden. In de schuur werd het frame van de gestolen snorfiets aangetroffen. Hierop is de 17-jarige aangehouden met de nodige beledigingen aan het adres van de politiemensen.

Vasthoudende zoektocht
Rond 21.30 uur werd zijn broer in dezelfde woning aangehouden. Dat lukte na een zoektocht door de woning die eindigde achter een wasmachine op zolder. De verdachte hield zich daar schuil. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en bedreigde de politiemensen. In de woning werden nog meer onderdelen van de snorfiets aangetroffen. Alle (vermoedelijk) gestolen onderdelen zijn in beslaggenomen. Het onderzoek loopt door.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen