Zeer grote brand Weurt – brand meester

Sein brandmeester in Weurt

Weurt, 29-10-2010 • Sinds vrijdagochtend woedde een zeer grote brand aan de Metaalweg in Weurt bij een vleesverwerkingsbedrijf. Hierdoor was Weurt lange tijd afgesloten voor verkeer. Aan inwoners van Weurt was geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden in verband met zware rookontwikkeling. Deze rookontwikkeling was tot ver in de omgeving waarneembaar. Het sein brandmeester is vrijdagmiddag tegen vier uur gegeven. Het afgesloten gebied, is rond half vier vrijgegeven.

De brand is onder controle, er is nog wel rookontwikkeling maar de brand breidt zich niet verder uit. Inwoners van Weurt kunnen nu het eerder afgesloten gebied weer in en uit. De vandaag opgestelde posten om verkeer tegen te houden in en rond Weurt, worden afgebouwd.
 
Informatie
Het publieksinformatienummer en persnummer die waren opengesteld voor vragen is vanaf nu niet meer bereikbaar. Maandagochtend kan men via het algemene nummer van de gemeente Beuningen met vragen terecht. Tot die tijd wordt de site van de gemeente Beuningen, www.beuningen.nl, gevuld met een lijst veel voorkomende vragen en antwoorden.

Brandresten
Mochten inwoners van Weurt in aanraking zijn gekomen met achtergebleven brandresten, kan men deze met water en zeep afspoelen. Zodra meer informatie bekend is, wordt dit vermeld op de site van de gemeente Beuningen, www.beuningen.nl.
 
Metingen
Er zijn vrijdag steeds metingen verricht om te bepalen of er schadelijke stoffen zich in de rook bevinden. Tot nu toe zijn er nog geen schadelijke stoffen gemeten in Weurt. Richting Betuwe zijn minimale, niet gevaarlijke organische verbrandingsproducten gemeten.
 
Oorzaak
Er zal nog technisch onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de brand. Daarnaast is de recherche bezig met een onderzoek naar de brand door bijvoorbeeld het horen van getuigen. Naar verwachting zullen beide onderzoeken nog een aantal dagen in beslag nemen.

Afgezet gebied vrijgegeven

Weurt, 29-10-2010 • De grote brand in Weurt is onder controle. Het afgesloten gebied wordt nu vrijgegeven. Inwoners van Weurt kunnen er weer in en uit. Zorg dat u van brandresten afblijft. Onderzoek naar brandresten volgt, raak deze tot nader bericht niet aan.

Aanvulling: Zeer grote brand Weurt

Weurt, 29-10-2010 • Er is vrijdagochtend een zeer grote brand aan de Metaalweg in Weurt ontstaan bij een vleesverwerkingsbedrijf. Door de grote rookontwikkeling worden inwoners van Weurt gealarmeerd via de sirenes en sms-alert om ramen en deuren nog steeds gesloten te houden. Omroep Gelderland is ingezet als calamiteitenzender en via radio en tv wordt informatie verstrekt.

De sirenes (WAS-palen) in Weurt worden meerdere keren aangezet zodat inwoners van Weurt de ramen en deuren gesloten nog steeds houden. Sluit ook ventilatieroosters en zet de ventilatie af. Doorgaande wegen rond Weurt zijn afgesloten: Blijf waar u zich nu bevindt en begeef u niet in het verkeer rond Weurt! Mocht u in Weurt wonen en niet nu naar uw woning kunnen, wordt u opgevangen in het buurthuis Titus Brandsma aan de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen. Ook in Beuningen worden inwoners die Weurt niet in kunnen, opgevangen bij de Tinnegieter aan de Leigraaf nr. 2 in Beuningen. Via het opengestelde publieksnummer kunnen inwoners van Weurt hier meer informatie over krijgen.

Metingen
Er worden constant metingen verricht om te bepalen of er schadelijke stoffen zich in de rook bevinden. Tot nu toe zijn er nog geen schadelijke stoffen gemeten in Weurt. Richting Betuwe zijn minimale, niet gevaarlijke organische verbrandingsproducten gemeten. Omdat zware rook inhaleren zeker niet gezond is, blijft het advies gelden om ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven.

Calamiteitenzender
De brand is nog gaande. Drie medewerkers van het vleesverwerkingsbedrijf zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht, inmiddels is één persoon weer uit het ziekenhuis. Inwoners van Weurt kunnen op de hoogte blijven door calamiteitenzender Omroep Gelderland aan te zetten, via radio of tv.

Meer informatie
Er is een publieksnummer opengesteld voor meer informatie. Dit is te bereiken via het nummer (024) 329 2929.
Pers kan voor meer informatie bellen met het telefoonnummer (024) 329 2380.
 

Publieksinformatienummer brand Weurt

Weurt, 29-10-2010 • In verband met de grote brand in Weurt worden een publieksinformatienummer en een persnummer opengesteld.

Er wordt een publieksnummer opengesteld voor meer informatie. Dit is te bereiken via het nummer (024) 329 2929. Pers kan voor meer informatie bellen
 

Zeer grote brand Weurt

Weurt, 29-10-2010 • Er is vrijdagochtend een zeer grote brand aan de Metaalweg in Weurt ontstaan bij een vleesverwerkingsbedrijf. Door de grote rookontwikkeling worden inwoners van Weurt gealarmeerd via de sirenes en sms-alert om ramen en deuren gesloten te houden. Omroep Gelderland is ingezet als calamiteitenzender en via radio en tv wordt informatie verstrekt.

De sirenes (WAS-palen) in Weurt worden voor de tweede keer aangezet zodat inwoners de ramen en deuren gesloten houden. Het gebied rond de brand is afgesloten voor verkeer. Voor al het ingaand verkeer is Weurt nu afgesloten. Op dit moment is de brand nog gaande. Drie medewerkers van het vleesverwerkingsbedrijf zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Inwoners van Weurt kunnen op de hoogte blijven door Omroep Gelderland aan te zetten, via radio of tv. Heel spoedig worden een publieks- en persnummer bekend gemaakt voor meer informatie.
 
Bron Politie Gelderland-Zuid

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen