Maar hij voelt zo lekker zacht aan, 20 dec

Nijmegen, 16 december 2014

Maar hij voelt zo lekker zacht aan?? Niet om mijn nek!

Meer dan 100 jongeren gaan 20 december 2014 om 14.00 uur in vijf steden de straat op om vijf minuten letterlijk stil te staan bij het verhaal achter bont. Elke deelnemer draagt een sticker met een scanbare QR code die verwijst naar de website van Niet-om-mijn-nek, een anti-bont project van PINK!, de politieke  jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren.

In Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Den Bosch zullen de leden van PINK! en andere deelnemers de straat op gaan om kort en krachtig actie te voeren tegen een trend die alle ethiek voorbij gaat: echt
bont. “De meeste mensen weten niet eens dat hun bontje van een dier komt, laat staan dat ze weten hoe het is gemaakt. In Europa worden de pelsdieren vergast of geëlektrocuteerd, in China worden de dieren levend gevild,” vertelt initiatiefneemster Sheena Hartlooper.

Wat zijn tegenwoordig de redenen nog om een bontjas of een winterjas met bontkraag te dragen? Er zijn genoeg alternatieven die er geweldig uitzien, warmer zijn, minder schadelijk voor het milieu zijn en waar vooral geen dier voor heeft moeten lijden.

Bron Partij voor de Dieren

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen