Bloemerstraat krijgt muurschildering op café

Muurschildering Bloemerstraat - bron Gemeente Nijmegen

Nijmegen, 5 juli 2017

Muurschildering Bloemerstraat in de maak

Vanaf komende vrijdag verschijnt een bijzondere vogel op de muur van café van Deelen aan de Bloemerstraat. Het ontwerp is in nauwe samenspraak met Blossom, The Big Draw Nijmegen, bewoners en de uitbater van café van Deelen gekozen uit drie ontwerpen. Het is gemaakt door Super A en Collin van der Sluijs. Kunstenaars die in de internationale top meedraaien van street artists.

De muurschildering is een onderdeel van de vernieuwing van de Bloemerstraat. Het opknappen van de straat doen de gemeente, Blossom, ondernemers en bewoners samen. Omdat de muurschildering (mural) zich aan een doorgaande weg bevindt, is gekozen voor een beeld dat interessant is tijdens het passeren. Tegelijkertijd is het ook een beeld dat uitnodigt om even stil te gaan staan, de tijd te nemen en te ontdekken. Uiteindelijk is de kleurrijke vogel een mix geworden van verschillende vogels waaronder de wielewaal en de rode tangara. Een bijzondere mix die symbool staat voor een mix van culturen, iets wat bij de Bloemerstraat en Nijmegen past. De vogel staat ook voor vrijheid en de bloesem er omheen symboliseert groei. In het lijf en de achtergrond is een spel te zien van natuurlijke en historische elementen uit de omgeving, zoals de Stevenskerk en een blik op de Bloemerstraat van ‘toen’. Daarmee vertelt de mural een verhaal over het verleden, het heden en de toekomst.
Afgelopen week is de muur in opdracht van de gemeente voorbereid. Hierdoor zijn oudere afbeeldingen die verwezen naar een eerdere naam van het café verdwenen. De planning is dat voor de start van de vierdaagse het kunstwerk klaar is.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen