Onderzoek naar woningbrand – Wijchen

Wijchen, 11-07-2010 • In de nacht van zaterdag op zondag brak rond 03.15 uur brand uit in een woning in de wijk Abersland. Politie en brandweer rukten met meerdere voertuigen uit naar de 24e straat. De bewoners, en die van de huizen aan weerszijden, werden uit huis gehaald. Enige tijd bleef het onduidelijk of toch de zoon des huizes nog boven was, maar dit bleek later niet het geval.

De brand woedde op de zolderverdieping. Die verdieping stond vol met rook er was een enorme hitte. Iedereen werd gesommeerd uit huis te gaan, maar onduidelijk was of de zoon van de familie inderdaad nog boven zat. Politieagenten zijn naar boven gegaan om dat te controleren, maar konden vanwege de grote hoeveelheid rook en de enorme hitte alleen nog maar op de eerste verdieping kijken. Daarom werd meteen een ambulance gewaarschuwd, voor geval dat.

De brandweer was er vervolgens snel met meerdere eenheden. Politieagenten plaatsten intussen afzetlint voor veiligheid van het publiek en om veilig te kunnen werken. Tegen half 5 had de brandweer de brand onder controle. Er werd niemand meer in de woning aangetroffen. De schade bij de buren kon zoveel mogelijk worden beperkt.

Toedracht
De oorzaak van de brand is nog niet definitief vastgesteld. Dit vraagt dus verder onderzoek. Vermoedelijk zondagmiddag, anders maandag zal nader technisch sporenonderzoek plaatsvinden.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen