2012 : meer bezoekers Museum Het Valkhof


Tentoonstelling Pop Art in Europa

Meer bezoekers in 2012 naar Museum Het Valkhof

Verwacht aantal is 98.500 bezoekers

Nijmegen, 18 december 2012

Museum Het Valkhof stevent af op een bezoekersaantal van 98.500 in 2012. Dat betekent na twee jaar weer een groei in aantal. De twee grote tentoonstellingen ‘Waarom godinnen zo mooi zijn’ en Pop Art in Europa’ hebben daar met name voor gezorgd.

‘We zijn erg blij dat we na twee wat magere jaren weer een groei in onze bezoekersaantallen zien. Zeker in deze slechte economische tijd is dat een mooi resultaat. We hopen dat we de stijgende lijn kunnen vasthouden voor 2013. Daarvoor is een mooi tentoonstellingsprogramma ontwikkeld waarbij we ervoor gekozen hebben om de entreeprijzen niet te verhogen”, aldus Marijke Brouwer, directeur Museum Het Valkhof.

Museum Het Valkhof gaat vanaf 2 februari terug naar de 18de eeuw met de tentoonstelling Uit de Plooi – de 18de eeuw in beweging. Conservator oude kunst van Museum Het Valkhof, Barbara Kruijsen heeft het inhoudelijk concept bedacht: ‘De 18de eeuw wordt wel de ‘vergeten’ eeuw genoemd maar de invloed van deze periode is nu nog steeds te merken. De tentoonstelling heeft een sterk cultuurhistorische insteek waarbij ook de vormgeving van de inrichting een belangrijke rol heeft gekregen’. Aan de hand van onder andere schilderijen, kleding, zilverwerk, porselein, speelgoed en meubels wordt de bezoeker meegenomen naar de kunst en het leven in de 18de eeuw.  
 
Later in het jaar staan nog twee moderne kunst tentoonstellingen gepland: ‘Photography Extented’
(15 juni t/m 27 okt.) met werk van Nederlandse fotografen en een overzichtstentoonstelling van
Christiaan Zwanikken (16 nov. t/m 30 mrt. 2014).

Algemene informatie
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T 024-360 88 05, www.museumhetvalkhof.nl/
 
Open: dinsdag – zondag: 11-17 uur en maandagen tijdens de korte vakanties.
Entreeprijzen: 19 jaar en ouder: € 8; 6 t/m 18 jaar € 4; MK gratis.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen