Beeldend binnen en buiten – Expo Marishuis

Beeldend binnen en buiten – Marishuis, vanaf 7 juli 2018

Op zaterdag 7 juli opent het Ateliermuseum Jac Maris in Heumen een tentoonstelling met werk van drie keramistes: Els Caris, Emmy Schippers en Francis van der Krogt.

Bij Els Caris ontbrandde de liefde voor de keramiek toen zij op de Vrije Academie in Nijmegen les kreeg van de inspirerende beeldhouwer Charles Hammes. Een aantal jaren eisten studie en gezin bijna al haar aandacht op, maar tegenwoordig heeft zij weer alle tijd om met haar hobby verder te gaan. Ze vertaalt in haar werk de emoties die een boek, een reis of maatschappelijke problematiek bij haar oproepen en komt zo tot verrassende resultaten.

Emmy Schippers volgde een opleiding op het Pieter Brueghel Instituut in Veghel. Ze bouwt keramische werken op met lagen klei, liefst chamotte, in allerlei nuances: van diverse aardkleuren tot tinten wit en zwart. “Beeldend bouwen” noemt ze haar werkwijze. Met de opbouw in verschillende delen krijgt ze ook diverse patronen, waarvan de snij- en scheurlijnen worden ingewassen met koperoxide. Zo ontstaat een origineel en fascinerend oeuvre.

Keramiste Francis van der Krogt heeft zich als dochter van een bloemist altijd met de natuur verbonden gevoeld en dat ziet men in haar werk. De basistechniek leerde zij op de vrije academies van Nijmegen en Enschede, waar de docenten Hans Hendriks Franssen, Janny Blok en anderen haar de liefde voor het pottenbakkersvak hebben bijgebracht. Aanvankelijk werkte zij uitsluitend met de draaischijf, maar later boetseerde zij ook vrij of combineerde die technieken. Het levert boeiende keramiek op.

De tentoonstelling loopt van 7 juli tot en met 1 september 2018

Meer info: www.marishuis.nl

Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend.

Ateliermuseum Jac Maris.
Looistraat 57
6582 BB Heumen
tel. 024 – 3580151

Exposities regio Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen