Onthulling beeldengroep Ine de Cock – Beek


Beeldengroep van Ine de Cock, bij de Rabobank in Beek

Nijmegen, 25 november 2011

Onthulling beeldengroep Ine de Cock Beek-Ubbergen

Dinsdag 22 november j.l. is door burgemeester Paul Wilbers van Ubbergen en Annemarie Scholtis, voorzitter van de directie van de Rabobank Rijk van Nijmegen, het nieuwe beeld bij de Rabobank aan de Rijksstraatweg in Beek onthuld.

De beeldengroep vervangt een bronzen beeld dat in november 2010 gestolen werd. Het nieuwe beeld is gemaakt van springstone, een harde natuursteen uit Zimbabwe. De kunstenares, Ine de Cock uit Nijmegen, heeft de structuur van de steen zoveel mogelijk in het ontwerp verwerkt.
De beeldengroep geeft de betrokkenheid van de bank met het werkgebied weer. Een van de beelden houdt een gestileerde schop vast, een verwijzing naar de agrarische oorsprong van de bank, maar ook naar de kleiwinning in de Ooijpolder. Een andere beeld verbeeldt de burgers in het werkgebied van de bank. In het midden tenslotte een persoon die naar de anderen luistert.
Voorafgaand aan de onthulling van de beeldengroep was er nog geen titel afgesproken, de genodigden werden verzocht uit een drietal suggesties een naam te kiezen. Bij grote meerderheid werd gekozen voor de titel “Betrokken”, die binnenkort op de sokkel wordt vermeld.

Meer informatie over het werk van Ine de Cock vindt u op www.artine.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen