Atelierroute bij 99+1 op 29 juli, 26 aug

Op atelierbezoek bij Nijmeegse kunstenaars

Altijd al een keer een kijkje willen nemen in het atelier van een kunstenaar? Dat kan! Speciaal bij de tentoonstelling ’99+1′ heeft Museum Het Valkhof diverse atelierroutes samengesteld. Op zondag 29 juli kunt u de ateliers van kunstenaars Noëlle Koppers, Seet van Hout en Uwe Poth bezoeken. Bij de receptie van het museum staat een rugzakje voor u klaar gevuld met een lekkere snack. U ontvangt een plattegrond met daarop de route. De kunstenaars ontvangen u graag tussen 12 en 17 uur. Reserveren is gewenst en kan door een mail te sturen naar publiekszaken@museumhetvalkhof.nl. Kosten voor de atelierroute bedragen €7,50 per persoon.

Op zondag 26 augustus leidt de atelierroute u langs de ateliers van Ria Roerdink, Bob Lejeune, Margriet Smulders en Frank Bezemer.

Tentoonstelling ‘99+1 – Kunst van eigen bodem’
Maar liefst 99 kunstwerken van evenzoveel actuele kunstenaars uit Nijmegen en omgeving zijn bij elkaar gebracht in de tentoonstelling ‘99+1’. Deze tentoonstelling komt voort uit het project ‘99+1 – vrije kunst in Nijmegen’ dat Nico Huijbregts, Inge Hondebrink en Pascale Companjen opzetten vanuit hun persoonlijke fascinatie voor de hedendaagse kunst. Nico Huijbregts selecteerde 99 kunstwerken en schreef bij elk stuk een tekst, vervolgens vroeg hij fotograaf Inge Hondebrink de kunstenaars te portretteren. Tekst en beeld zijn bijeen gebracht in een indrukwekkend boek, vormgegeven door Pascale Companjen. De tentoonstelling is tot en met 16 september te zien.

Meer info: www.museumhetvalkhof.nl
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
Nijmegen, T 024-360 88 05

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen