Camper Bedevaart – Goch

Goch, 18 mei 2009

Arnold Janssen – Camper Bedevaart: Europa te gast in Goch

Na de succesvolle première van vorig jaar krijgt de camperbedevaart in Goch aan de Neder-Rijn van 23 t/m 26 juli a.s. een vervolg. Er worden honderden Campers uit Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Oostenrijk en voor het eerst ook uit Frankrijk verwacht.

In het middelpunt staat een programma vol spirituele, culturele en toeristische agendapunten. De bedevaartsorganisatoren van de gemeente Goch en de katholieke parochie St. Arnold Janssen beloven dat het een uniek campingweekend gaat worden. „We hechten daarbij veel belang aan ontmoetingen en wederzijdse uitwisseling. Het is een bedevaart voor zowel onze gasten als ook de inwoners van Goch”, zeggen Torsten Kauling van de “städtische Marketinggesellschaft kom.M” en Pater Hans Peters (SVD), bedevaartspastoor in de katholieke parochie St. Arnold Janssen.

De camperbedevaart wordt op donderdag 23 juli feestelijk geopend met een vigiliemis van Christoffel in de St. Maria Magdalena – Kerk. Een rondwandeling met gids langs de „Vater Unser-Weg” in het stadspark van Goch o.a. op vrijdag en zaterdag hoort ook bij het spirituele aanbod. `s Avonds begint de „open nacht” in de St.-Arnold-Janssen-Kerk. „Tot middernacht zal de kerk open staan voor bezoekers om tot rust te komen. Ik zal in die tijd ook voor gesprekken ter beschikking staan.”, vertelt Pater Hans Peters. Spirituele hoogtepunten van de bedevaart zijn de openluchtmis in het atrium van de St.-Arnold-Janssen-Kerk en de feestelijke camperprocessie naar de kerk St. Maria Magdalena. Daar zal Pater Hans Peters de campers, net als vorig jaar, zegenen.

Deze spirituele elementen van de camperbedevaart worden aangevuld met een afwisselend programma van de gemeente Goch. Tijdens verschillende rondleidingen kunnen de gasten het bedevaartsoord Goch beter leren kennen. Op vrijdag en zaterdag staan vrij naar keuze een uitje naar het Nederlandse kloosterdorp Steyl en een fietstocht naar Schloss Moyland op de agenda.

Op zaterdagavond staat er nog een hoogtepunt op het programma. De fotograaf en reisjournalist Hartmut Krinitz zal met zijn multivision diashow „Provence – Eine Reise ins Licht!” in het „KASTELL” in Goch te gast zijn en met adembenemende foto’s het portret van een landschap laten zien, dat ook al van Gogh inspireerde. Zijn multivision diashows werden met het predicaat „Leicavision” onderscheiden, dat staat voor uitmuntende fotografie en retoriek.

De bedevaartszondag, het hoogtepunt van het hele evenement, wordt door de gemeente Goch met twee speciale activiteiten gecompleteerd. Op het marktplein is een groot speelfeest voor kinderen en `s avonds vindt ter afsluiting van de bedevaart een gospelconcert plaats. „Het bijzondere aan dit concert is, dat we met de musicus Helmut Jost een vakman voor het muziekgenre gospel hebben kunnen contracteren. Hij zal vooraf een gospelworkshop voor geïnteresseerden uit Goch en omgeving leiden, om samen met hen het concert ter afsluiting van de camperbedevaart te geven.”, zegt Torsten Kauling.

Culinair begeleid wordt de Arnold Janssen camperbedevaart, net als vorig jaar, van de “Bäckerei Bruns” en “Kolpinghaus Schmallenbach”. „De bezoekers zullen vooral weer uitkijken naar het kampvuur der ontmoeting, waarvoor alle camperaars, bewoners van Goch en natuurlijk alle gasten hartelijk zijn uitgenodigd.” zeggen Jürgen Bruns en Dirk Schmallenbach.

Deelname aan de camperbedevaart kost € 50 voor één camper en twee aangemelde personen. Voor elke persoon extra worden € 10 berekend. Inbegrepen in de prijs zijn vier overnachtingen, elektriciteit en veel van de beschreven activiteiten. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen gratis deelnemen. Voor de deelname aan de camperbedevaart is een aanmelding nodig. Voor geïnteresseerden is er meer informatie te vinden op internet (www.reisemobilwallfahrt.de) of te verkrijgen bij Torsten Kauling onder het telefoonnummer +49 (0) 28 23 / 97 18-133.

Campings regio Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen