Indienen Architectuurprijs Nijmegen 2013 – ACN

ACN-2013-Thea-van-den-Heuvel-DAPh-WEB
ACN – Thea van den Heuvel

Nijmegen, 19 maart 2012

Oproep: Indienen Architectuurprijs Nijmegen 2013

Het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) organiseert, in opdracht van de gemeente Nijmegen, voor de vierde keer de Architectuurprijs Nijmegen. Doel is om de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen onder de aandacht te brengen.

Iedereen kan een gebouw aanmelden dat in 2011 of 2012 in Nijmegen is opgeleverd. De organisatie nodigt dit jaar met nadruk ook uit om kleine projecten en verbouwingen aan te melden. Voorwaarde is dat het project door een architect die in het architectenregister is opgenomen is ontworpen. Aanmelden kan tot 26 april via info@architectuurcentrumnijmegen.nl. Na aanmelding ontvangt de architect van het project een format aan de hand waarvan het bureau het project tot 1 mei a.s. kan inzenden.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de projecten en kiest uit de genomineerde projecten een winnaar. De genomineerde projecten dingen ook mee naar de publieksprijs. Een expositie van de inzendingen zal van 22 mei t/m 14 juli in het ACN te zien zijn. Het publiek kan t/m 16 juni in het ACN een stem uitbrengen.

De juryprijs en de publieksprijs worden aan de vooravond van de Dag van de Architectuur op vrijdag 21 juni om 20.00 uur uitgereikt door de verantwoordelijke wethouder. De uitreiking zal plaatsvinden in Metterswane, Stationsplein 13-22 (o.v.b.). Aanmelden via e-mail.

Het ACN bevindt zich aan de Ridderstraat 27 (De Lindenberg) en de openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur en de eerste donderdag van de maand van 19.00 – 21.00 uur. De toegang is gratis.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen