1200 historische vierdaagsefoto’s beschikbaar

Vierdaagse-nationaal-jongeren-verbond
Vierdaagse, Nationaal Jongeren Verbond – foto Archief Nijmegen

Nijmegen, 30 mei 2013

Bijna 1200 historische vierdaagsefoto’s beschikbaar als Open Data

Maar liefst 1185 vierdaagsefoto’s van voor 1941 zijn vanaf vandaag beschikbaar als Open Data. De fotocollectie maakt onderdeel uit van het archief van KNBLO dat eind juni samen met het archief van het ACBN officieel wordt overgedragen aan het Regionaal Archief Nijmegen.

De foto’s geven een mooi beeld van de Nijmeegse vierdaagse van vóór de Tweede Wereldoorlog. Minder massaal en nog zonder de inmiddels onlosmakelijk verbonden vierdaagsefeesten maar zeker niet met minder plezier bij de wandelaars. De foto’s, waarvan het auteursrecht is vervallen, worden samen met alle beschrijvingen beschikbaar gesteld als Open Data.

Voordeel van het op deze manier beschikbaar stellen is, dat de beschrijvingen kunnen worden gecombineerd met andere gegevens en dat ze kunnen worden aangevuld en verbeterd. Hierdoor kunnen foto’s van de vierdaagse waarvan de plaats of datum onbekend is mogelijk beter beschreven worden.

De archieven van de KNBLO en van het ACBN zijn van groot belang voor de vele wandelaars, Nijmegenaren en (sport-)historici die zich in de geschiedenis van de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten willen verdiepen of aan de hand van de duizenden foto´s uit het archief herinneringen willen ophalen.

Zie voor meer informatie de website van Open Cultuurdata.
Alle foto’s van de vierdaagse en de vierdaagsefeesten zijn in te zien in de Digitale Studiezaal.

Bron Gemeente Nijmegen  –  Foto’s Vierdaagsefeesten

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen