Startersprijs naar “Amélie bakt taarten”


Winnares Geraldine van Doorn neemt de startersprijs in ontvangst
uit handen van juryvoorzitter René de Groot van Rabobank Rijk van Nijmegen.

Startersprijs toeristische sector naar “Amélie bakt taarten”

Uitreiking tijdens feestelijke slotavond startersproject ´Mijn idee, een goed idee?!´ 

In de gemeenten Heumen en Wijchen draaide de afgelopen maanden het startersproject ´Mijn idee, een goed idee?!´. Dit project bood (aspirant-) ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector en horeca ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. Op 13 maart vond de feestelijke slotavond plaats. Tijdens de slotavond in Kasteel Wijchen werd de startersprijs uitgereikt aan de ondernemer met het beste idee. Winnares is Geraldine van Doorn uit Malden met het bakken van biologische hartige en zoete taarten. De naam van haar bedrijf is “Amélie bakt taarten”.

Mijn idee, een goed idee?!
Aan het project namen 17 (aspirant-)ondernemers uit de twee gemeenten deel. Zij volgden workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast worden nog kennisbijeenkomsten aangeboden op het gebied van bijvoorbeeld marketing en promotie, regelgeving, financiën of veiligheid. Tijdens de slotavond presenteerden alle deelnemers hun plan door middel van een ´elevator pitch´. Drie genomineerden voor de startersprijs presenteerden hun plan meer uitgebreid.

Genomineerden
De genomineerden voor de startersprijs waren: “WC-borstel gooien en Wielgolf” (bij Maïsdoolhof Malden), “Bed & Breakfast De Nieuwe Schatkuil” (boerengastvrijheid, aansluitend bij de Liberation Route) en “Amélie bakt taarten” (biologische dagverse zoete en hartige taarten).

Jury
Een driekoppige jury, bestaande uit René de Groot van Rabobank Rijk van Nijmegen, Jurriaan de Mol van het  Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en Erik Droogh van Recreatiemaatschappij RGV, koos vervolgens het beste idee. De gelukkige winnares was Geraldine van Doorn met haar bedrijf “Amélie bakt taarten”. “Amélie bakt taarten” bakt biologische, dagverse zoete en hartige taarten en gebak. Amélie doet dit met respect voor natuur, milieu, dieren en de mens onder het motto: ‘(H)eerlijke pure verleidelijk lekkere taarten en gebak: het kan!’ Geraldine van Doorn kreeg van de Rabobank een cheque uitgereikt van € 500,-, die is te besteden bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Daarnaast boden de drie juryleden de winnares een gratis advies aan vanuit hun organisaties.
 
Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van ´Mijn idee, een goed idee?!´ zijn de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, NORT Gelderland en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

Bron: Kamer van Koophandel Centraal Gelderland

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen