Ambachtslieden tonen schilderwerken

Expositie Ambachtslieden tonen schilderwerken - foto Museumpark Orientalis

Heilig Land Stichting, 22 juni 2016

Ambachtslieden tonen schilderwerken

In Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis is tot eind augustus een unieke expositie te zien met werk van kunstenaars van de academie voor Kunst en Ambacht. De Academie voor Kunst en Ambacht is een tweejarige vervolgopleiding na de kunstacademie gericht op het verbeteren van schilder techniek en materiaalkennis. Hier worden kunstenaars echte ambachtslieden.

De kunstenaars Els Crum; Katrien Danschutte; Annemieke van den Heuvel; Jolanda van Houten; Marian van Lookeren Campagne; Ietje Pinckers en Carolien Tilanus hebben een selectie gemaakt uit hun bijzondere werk.

Deze kunstenaars zijn meesters van de eeuwenoude klassieke schildergeheimen. Naast materialen en technieken als fresco, olieverf en tempera bij velen bekend, zien we hier ook minder bekende technieken zoals encaustiek en Punische was. De kunstenaars maken alle verfsoorten en ondergronden zelf. De schilderijen die zij maken zijn daardoor tijdrovend maar ook van een hoge kwaliteit.

Alle schilderijen in deze expositie zijn te koop. Deze expositie is vanaf 25 juni te bezichtigen in het Grieks Huis in Orientalis. Vanaf deze zomer gaat de Academie voor Kunst en Ambacht
intensief samenwerken met Orientalis.

Meer informatie: www.museumparkorientalis.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur
Museumpark Orientalis • www.museumparkorientalis.nl
Profetenlaan 2 • Heilig Landstichting • 024-382 3110 • Kassa: 06-13429282

Cursussen NijmegenKunst Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen