Hoboïst Alexei Ogrintchouk te gast bij Phion

Alexei Ogrintchouk - foto Marco Borggreve

Alexei Ogrintchouk, hoboïst van grote klasse, bij Phion

Van 25 september t/m 4 oktober is de beroemde hoboïst Alexei Ogrintchouk te gast bij Phion. Samen met een ensemble van het orkest brengt hij Haydns Ouverture Armida en het Hoboconcert van Marcello. Dat de eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest ook een begenadigd dirigent is, bewijst Ogrintchouk ook nu weer met zijn vertolking van Mozarts Symfonie nr. 29, in Ede, Arnhem, Zutphen en Raalte.

Musicus van grote klasse
Phion speelt in kleine bezetting onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Een musicus van grote klasse. Als eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest en met een indrukwekkende solocarrière, behoort hij wereldwijd tot de beste op zijn instrument. ‘Zijn klank is van een kwaliteit die je maar zelden op de hobo aantreft’, kopte de Telegraaf onlangs nog. De laatste jaren heeft hij zich ook ontpopt als een begenadigd dirigent die al heel wat grote orkesten heeft geleid.

Haydn, Mozart en Marcello
Ogrintchouk neemt ons mee naar de wereld van Mozart, Haydn en Marcello. Het concert opent met Haydn en zijn ouverture uit de heroïsche opera Armida. Mozarts Symfonie nr. 29 is het absolute hoogtepunt in het vroege symfonische werk van de componist. Intiem en elegant, kamermuziek bijna, maar wel met de brede uitstraling van een orkest. Natuurlijk laat Alexei Ogrintchouk in dit concert ook zijn hobo horen. Dat doet hij met het Hoboconcert van Marcello, één van de beroemdste barokke soloconcerten voor zijn instrument.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.phion.nl

Programma
Haydn Ouverture uit Armida
Marcello Hoboconcert in d
J.S. Bach Adagio uit Oster-Oratorium
Mozart Symfonie nr. 29

Concertgegevens
Alexei Ogrintchouk dirigent en hobo

Ede – Cultura 25.09.2020 – 20:15 uur
Arnhem – Musis 27.09.2020 – 11:00 uur (zondagochtendconcert)
Zutphen – Theater Hanzehof 03.10.2020 – 20:00 uur
Raalte – HOFtheater 04.10.2020 – 15:00 uur

Concertagenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen