Gratis naar het Afrika Museum, 23 okt


Voorstelling Mali – foto Afrika Museum

Gratis naar het Afrika Museum
Gratis Museumdag – zaterdag 23 oktober 2010

Op zaterdag 23 oktober is het weer Gratis Museumdag in Gelderland. Door heel Gelderland zijn 68 musea voor één dag gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Ook het Afrika Museum in Berg en Dal zet zijn deuren wagenwijd open. Het thema van dit jaar is ‘Ik zie, ik zie…’; een prima uitgangspunt voor een dag vol museumplezier. Want waar is nou meer te zien dan in een museum?

 Museumtour ‘Ik zie, ik zie’
Het aloude spelletje ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ kan uitstekend worden ‘gespeeld’ in het Afrika Museum. Tal van objecten blijken niet te zijn wat ze voorstellen, hebben opvallende details of hebben kenmerken die pas na goed kijken gezien worden. In de rondleiding ‘Ík zie, ik zie’ neemt de rondleider u mee langs een aantal van deze speciale objecten die nu eens door een heel andere bril bekeken zullen gaan worden.
 
Creatieve workshop ‘Maak een kunstbril’

Om alle museumobjecten echt goed te bekijken is een kunstbril natuurlijk onmisbaar. In deze creatieve workshop maken deelnemers hun eigen bril. Ga vervolgens op verkenning door het Binnen- en Buitenmuseum en speel een spelletje ‘ik zie, ik zie… ‘ V.a. 11.30 uur doorlopend. Eigen bijdrage € 1,-.

Workshop Afrikaanse muziek
Muziek en dans zijn voor veel Afrikaanse volken een belangrijk expressiemiddel. Bij allerlei gelegenheden wordt muziek gemaakt, gedanst en gezongen. Onder leiding van de muziekdocent maakt u kennis met diverse Afrikaanse instrumenten en leert u eenvoudige ritmes te spelen. Eigen bijdrage € 1,-.

Vertelvoorstelling ‘De dromen van Mitu’
Met behulp van zijn minitheater vol prachtige tekeningen vertelt kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans over de dromen van het Ethiopische meisje Mitu. Ondanks haar blindheid en armoe blijft Mitu dromen van een betere toekomst. De voorstelling is gebaseerd op het kinderboek ‘De dromen van Mitu. Eigen bijdrage € 1,-.

Muzikale verhalenvoorstelling
Een muzikale verhalenvoorstelling waarin de toeschouwer de humor, wijsheid en expressie van de Afrikaanse vertelkunst ontdekt. De verhalenverteller voert het publiek mee naar Afrikaanse dorpen, het tropisch regenwoud en het Afrikaanse dierenrijk. In deze bijzondere eeuwenoude verhalen, die van generatie op generatie worden doorverteld, speelt het publiek een belangrijke rol. Eigen bijdrage € 1,-. 

Haarvlechten en schminken
Speciaal voor kinderen zijn vandaag de haarvlechtster en de grimeurs weer in het museum. Kinderen verlaten het museum met een prachtig geschminkt gezicht of een kleurige vlecht in hun haar. Eigen bijdrage: € 0,50

Herfstvakantie
Tot en met 31 oktober is het herfstvakantie in het Afrika Museum. Bezoekers kunnen dagelijks deelnemen aan allerlei activiteiten rond het thema land en water. 

Het volledige programma is te vinden op www.afrikamuseum.nl/ onder het kopje ‘activiteiten’.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)

Openingstijden:

  • maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
  • 1 nov – 1 apr: maandag gesloten
  • zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen