Afrika Museum zoekt woordkunstenaars

Babs Gons

Berg en Dal, 30 mei 2016

Afrika Museum zoekt woordkunstenaars

Het Afrika Museum is op zoek naar spoken word artiesten, dichters, singer-songwriters of andere woordkunstenaars die een stuk kunnen schrijven vanuit het perspectief van betrokkenen bij de geschiedenis van slavernij. Het thema hierbij is “Gastvrijheid”. Dit thema sluit aan bij het jaarlijkse Keti Koti Festival in het Afrika Museum op 18 juni. De 8 beste woordkunstenaars treden op tijdens het festival en krijgen hun eigen persoonlijke film. De uitslag wordt 8 juni bekend gemaakt.

De opdracht
Schrijf, vanuit het perspectief van de betrokkenen bij de geschiedenis van slavernij, een tekst over gastvrijheid. Dit kan dus bijvoorbeeld vanuit het perspectief van een hedendaagse (kind)slaaf, een mensenhandelaar, een sociaal economische minderheid, een onderdrukte bevolkingsgroep of van een kolonialist of slavenhouder. Stuur je tekst of filmpje/geluidsopname waarop de je de tekst voordraagt op naar: info@dgai.nl

De jury
Er zullen maximaal acht winnaars worden gekozen door een professionele jury bestaande uit:
Kevin de Randamie (Blaxtar); Breanworks, oprichter Spoken Awards (www.spoken.nl)
Babs Gons; Oprichter en voormalig artistiek leider Poetry Circle (www.babsgons.com)
Cees de Beer; Mensen Zeggen Dingen (www.facebook.com/mensenzeggendingen)
Derek Otte; Sprekenaar en schrijvenaar, uitgeverij Rorschach (www.derekotte.nl )

Keti Koti Festival
Tijdens het Keti Koti Festival op 18 juni in het Afrika Museum wordt de slavernij herdacht en de schaffing ervan gevierd met een feestelijk programma vol activiteiten en live muziek. Een dag vol workshops, lezingen, lekker eten en drinken én muziek. Dit jaar met onder andere optredens van Jörgen Raymann en Sabrina Starke.

Kijk voor meer informatie over de Spoken Word Wedstrijd én het Keti Koti Festival op www.afrikamuseum.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen