Nationale Actie NIET WEGGOOIEN!

Nijmegen, april 2011

ACTIE NIET WEGGOOIEN

De actie ‘NIET WEGGOOIEN’ staat dit jaar in het teken van ‘De Collectie’. Musea en herinneringscentra WOII beschikken over een grote collectie voorwerpen, brieven en foto’s. Slechts een klein deel hiervan is opgenomen in de vaste tentoonstelling. Honderden, zo niet duizenden objecten liggen ook verborgen in het depot van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Voor het museum een reden om enkele topstukken die nog nooit eerder zijn tentoongesteld, op dinsdag 3 mei aan het publiek te laten zien en hierover te vertellen.

Publiek
Musea en instellingen willen voorkomen dat op het eerste gezicht onbelangrijk geachte originelen uit de oorlogsjaren verloren gaan. Immers, er duiken nog altijd objecten uit de Tweede Wereldoorlog op. Soms bij een verhuizing, soms bij een sloop van een woning of zomaar bij het opruimen van een zolder. Dit kunnen brieven, documenten, foto’s of voorwerpen zijn. Deze materialen geven een bijzondere kijk in de geschiedenis. Bezoekers die hun materialen meenemen naar het museum krijgen dinsdag 3 mei advies van deskundigen over het behoud van het materiaal. Zij zijn dan eveneens in de gelegenheid hun eigen oorlogsmaterialen aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te schenken.

Twitter
Mochten bezoekers niet in staat zijn naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te komen dan zullen twee medewerkers via twitter het een en ander over de objecten vertellen. Wilt u informatie over uw eigen materialen? Dat is mogelijk, maar dan moet u wel een foto van uw eigen object met wat achtergrondinformatie via twitter versturen. De medewerkers zullen u dan informatie geven. Ook kan bepaald worden of het interessant is om de materialen op te nemen in de collectie mocht u het willen schenken.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Wylerbaan 4
6561KR Groesbeek
T. 024 – 3974404
info@bevrijdingsmuseum.nl
www.bevrijdingsmuseum.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen