Bestuurder aanrijding Oostkanaaldijk

Bestuurder in onderzoek aanrijding Oostkanaaldijk aangehouden

Nijmegen, 12-04-2011 • In het onderzoek naar de aanrijding op de Oostkanaaldijk op donderdagmiddag 7 oktober vorig jaar en waarbij een 87-jarige fietser werd aangereden heeft de Districtsrecherche in Nijmegen dinsdagmorgen opnieuw een aanhouding verricht. Het gaat om de bestuurder van de scooter, een 20-jarige Nijmegenaar.
De 20-jarige wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding, doorrijden na een aanrijding en diefstal cq heling van de scooter. De 22-jarige Nijmegenaar, die samen met een 48-jarige Nijmeegse vrouw op 6 april werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal cq heling van de scooter, werd tevens dinsdagmorgen opnieuw aangehouden. Hij is over een aantal feiten opnieuw gehoord. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Het onderzoek is in de afrondende fase. Het dossier zal naar het OM gestuurd worden ter beoordeling.
 

Aanhoudingen in onderzoek aanrijding Oostkanaaldijk

Nijmegen, 06-04-2011 • In het onderzoek naar de aanrijding op de Oostkanaaldijk op donderdagmiddag 7 oktober vorig jaar en waarbij een 87-jarige fietser werd aangereden door de bestuurder van een gestolen scooter heeft de Districtsrecherche in Nijmegen twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 48-jarige vrouw en 22-jarige man, allebei uit Nijmegen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal c.q. heling van de gestolen scooter.
 
Rond 14.45 uur vond de aanrijding plaats op de Oostkanaaldijk. De bestuurder van de scooter is na het ongeval weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer werd met ernstig nekletsel opgenomen in het ziekenhuis. Enkele weken later overleed de 87-jarige man. In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld blijkt de man een natuurlijke dood te zijn gestorven.
 
Beide verdachten zijn verhoord. De 22-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De 48-jarige vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijft wel verdachte. De Districtsrecherche zet het onderzoek voort.
 
 

Slachtoffer van aanrijding Oostkanaaldijk overleden
Politie zoekt nog steeds naar getuigen

Nijmegen, 01-12-2010 • Op donderdagmiddag 7 oktober vond een aanrijding plaats op de Oostkanaaldijk. Daarbij is een 87-jarige fietser aangereden door de bestuurder van een gestolen scooter. De bestuurder van de scooter is na het ongeval weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

Het slachtoffer werd met ernstig nekletsel opgenomen in het ziekenhuis. Vorige week is hij overleden als gevolg van complicaties tijdens zijn behandeling.
De politie is nog steeds op zoek naar de man die de scooter bestuurder. De scooter was overigens op 16 september gestolen vanaf het Stadionplein in Nijmegen.

Van de scooterbestuurder is het volgende signalement bekend:

  • Een blanke jongeman met een stevig postuur,
  • Lengte 1,85 to 1,90 mtr.
  • Hij droeg een donkere jas tot over de heupen en een blauwe spijkerbroek

De scooter betreft een Aprilia TE, zwart/rood van kleur, voorzien van het kenteken FR084T. Deze scooter moet bij het ongeval schade hebben opgelopen.
 

Scooter Aprilia TE, kenteken FR084T – Foto Politie Gelderland-Zuid 

Informatie
De politie heeft de volgende vragen:

  • Wie weet waar deze scooter nu is en wie er op dit moment gebruik van maakt.
  • Wie weet wie er na 16 september gebruik van heeft gemaakt.
  • Wie heeft informatie over het ongeval of over de bestuurder van de scooter.

Hebt u informatie, belt u dan met het team Nijmegen Zuid op telefoonnummer 0900 – 8844.

U kunt ook anoniem bellen met de lijn van meld misdaad anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000.

 

Getuigen gezocht van doorrijden na ongeval
Oudere fietser loopt nekletsel op na aanrijding

Nijmegen, 08-10-2010 • Donderdagmiddag raakte een 87-jarige fietser gewond bij een aanrijding op de Oostkanaaldijk. De tegenpartij was een jongen op een scooter die doorreed na de aanrijding. De politie is op zoek naar getuigen en deze jongen.

Rond 14.45 uur vond de aanrijding plaats op de Oostkanaaldijk. Daarbij raakte de scooter zodanig de fietsende man dat deze ten val kwam. Het slachtoffer brak daardoor enkele nekwervels.

Een getuige die de klap hoorde, liep naar het bewuste fietspad toe. Hij zag daar een onbekende jongeman staan schelden tegen de oudere man. De gevallen scooter werd opgepakt en de bestuurder wilde vertrekken zonder het slachtoffer hulp te verlenen. De getuige wilde daarop de bestuurder tegenhouden maar werd door hem in de struiken geduwd.

 
Getuigen / racefietser gezocht
De politie werd na het ongeval eveneens door een passerende racefietser gebeld; deze man gaf het kenteken van de scooterrijder door. Dat bleek van een gestolen scooter te zijn.
Voor het onderzoek naar deze aanrijding is de politie nu op zoek naar getuigen, waaronder deze fietser. Hebt u iets gezien of gehoord, komt onderstaand signalement u bekend voor? Neem dan contact op met politieteam Nijmegen Zuid via het algemene nummer 0900 88 44.
 

Signalement scooter en berijder 
Vermoedelijk gaat het om een rood/zwarte scooter.

De bestuurder droeg ’n rood/witte integraalhelm.
Het betrof een blanke jongeman met stevig postuur.

Lengte ong. 186 cm.
Donkerkleurige heupjas met blauwe spijkerbroek.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen