Aanrijding met dodelijke afloop – Groesbeek

Politie zoekt getuigen • Donderdagmorgen rond 08.10 uur vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een scooter. Dit gebeurde op het fietspad langs de Nijmeegsebaan richting Sionsweg. De fietser, een 83-jarige inwoner van Groesbeek, raakte zwaar gewond en overleed later in het ziekenhuis. De politie is dringend op zoek naar getuigen van de aanrijding.

Groesbeek, 22-03-2012

Politie en ambulancedienst rukten meteen na de melding uit. De man kwam door de aanrijding ten val en is vermoedelijk met zijn hoofd op de grond terecht gekomen. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp. Vervolgens werd het slachtoffer met een ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht. Alle hulp mocht niet meer baten, de man overleed niet lang daarna.

Politieagenten zetten de plaats van de aanrijding af en regelden ter plekke het verkeer. Ook sprak de politie met enkele getuigen. De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) deed sporenonderzoek naar de toedracht. De bestuurder van de scooter, een 16-jarige jongen ook afkomstig uit Groesbeek, is verhoord.

Getuigenoproep
Het politieonderzoek is nog in volle gang. Om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht is de politie op zoek naar getuigen. Op het moment van de aanrijding zouden er diverse fietsers en bromfietsers op het fietspad hebben gereden die mogelijk meer kunnen vertellen over wat er precies gebeurd is. Zij worden verzocht om contact op te nemen via telefoon 0900-8844.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen