Aanleg A15 – Logistieke hotspot deze regio


Ina Leppink, burgemeester van Montferland en vice voorzitter van het
Logistiek Expertise Centrum en Jaap Modder, voorzitter Stadsregio Arnhem Nijmegen.
 
Arnhem, 10 december 2010

Logistieke hotspot vraagt om slimme A15

De aanleg van een slimme A15 is cruciaal om de regio Arnhem Nijmegen tot logistieke hotspot te laten promoveren. Dat is de belangrijkste uitkomst van het logistieke debat ´Van logistieke hutspot naar hotspot´ gisteravond in Duiven. Inzet was om de kansen voor de regionale economie en de logistieke sector meer te benutten. Negentig ondernemers en dertig vertegenwoordigers van regionale overheid en onderwijs concludeerden dat hiervoor alleen het doortrekken van de A15 niet voldoende is, maar dat deze met dynamisch verkeersmanagement het slimste stukje asfalt van Europa moet worden.
 
Arnhem Nijmegen aan zee
Walther Ploos van Amstel, organisatieadviseur en goeroe op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie riep daarnaast op om optimaal gebruik te maken van de unieke positie van de regio aan water, weg en rail. De uitdaging zit hem onder meer in het handelen van de grote volumes die de regio over deze draaischijf moet laten lopen, aldus Ploos van Amstel. Zowel Ploos Van Amstel als voorzitter van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Jaap Modder pleitten bovendien om intensief samen te werken met Rotterdam en Duisburg. De perfecte ligging maakt de regio Arnhem Nijmegen de ideale ´haven´ tussen de Noordzee en het Duitse achterland. Charles van Ditshuizen, voorzitter van Lindus, benadrukte de ambitie van Arnhem Nijmegen nog eens met de oproep dat de regio in de Champions League hoort te spelen.
 
Economische debatten
De bijeenkomst ´Logistiek regio Arnhem Nijmegen: van hutspot naar hotspot´ maakt onderdeel uit van een reeks van drie economische debatten die op initiatief van de Rabobank, Kamer van Koophandel en Stadsregio Arnhem Nijmegen wordt georganiseerd. Daarnaast organiseert de gemeente Nijmegen in het voorjaar van 2011 de Werkconferentie ‘Economische kansen in Nijmegen’. De debattenreeks wordt afgesloten met een congres in juni 2011.
Met de economische debatten willen de initiatiefnemers een extra impuls geven aan het regionale bedrijfsleven en de kansrijke sectoren in de regio Arnhem Nijmegen.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over het debat kunt u contact opnemen met de afdeling Persvoorlichting van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, telefoon 024-3297979 of kijk op de websites van de organiserende partijen.
 
Bron Kamer van Koophandel Centraal Gelderland

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen