A73 – Over de kop na aanrijding

Nijmegen/A73, 04-04-2010 • Zaterdagavond om 22.30 uur raakten twee auto’s betrokken bij een verkeersongeval op de A73. Dit gebeurde ter hoogte van de afslag Nijmegen-Dukenburg in de richting Malden. Alle vijf inzittenden raakten lichtgewond en zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. De rijbaan richting Venlo was voor de hulpverlening en opruimwerkzaamheden enige tijd afgesloten.

Direct na de melding dat een auto over de kop was gevlogen gingen de hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulance naar de ongevalslocatie. Ter plaatse bleken alle vijf inzittenden van de twee betrokken voertuigen al uit hun auto. Een 26-jarige bestuurder uit Cuijk zou over de linkerbaan hebben gereden en, terwijl hij bezig was met de autoradio, de andere auto aan de linkerzijde hebben geschampt. Die sloeg daardoor over de kop en kwam rechts in de berm terecht. In deze auto zat een gezin uit België bestaande uit een 26-jarige man, een vrouw en twee kinderen waaronder een baby.

Naar het ziekenhuis
Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse voor de vijf gewonden. De bestuurder uit Cuijk is met een hoofdwond naar Boxmeer vervoerd. De politie heeft kort met de man kunnen spreken en er is een bloedblok bij hem afgenomen in verband met controle op mogelijk rijden onder invloed. De baby bleek een bult op haar hoofd te hebben en is voor verdere controle naar het UMC St Radboud overgebracht, samen met de overige gezinsleden. Ook de 26-jarige bestuurder uit België is kort gehoord.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse deed nader technisch sporenonderzoek naar de toedracht van het ongeval. Voor ieders veiligheid alsmede de noodzakelijke hulpverlening werden beide rijstroken afgesloten. Er ontstond een file. Nadat beide voertuigen waren weggesleept en Rijkswaterstaat en de brandweer schoonmaakwerk hadden verricht, kon de weg een paar minuten na middernacht weer voor verkeer worden vrijgegeven.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen