DNA-match ongeval vrachtwagenchauffeur A73

Aanrijding A73: DNA-match

Nijmegen, 29-06-2012 • Naar aanleiding van de aanrijding op de A73 op donderdag 21 juni, waarbij een 30-jarige man om het leven kwam, werd een DNA-onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat het DNA-materiaal dat op de vrachtwagen van de verdachte werd aangetroffen, overeenkomt met dat van het slachtoffer.

Een 26-jarige Nijmegenaar werd die donderdag aangehouden op verdenking van het veroorzaken van de aanrijding. Op zijn vrachtwagen werd DNA-materiaal aangetroffen. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut bleek dat het DNA-materiaal dat op de vrachtwagen was aangetroffen, overeenkomt met dat van het slachtoffer.
De 26-jarige was aangehouden, maar na verhoor weer heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak.

De politie zet het onderzoek voort.

Aanrijding A73: verdachte aangehouden

Nijmegen, 21-06-2012 • In de zaak van de aanrijding met dodelijk afloop op de A73, vanochtend om 04.50 uur, is een verdachte aangehouden. Het betreft een 26-jarige man uit Nijmegen.

Een getuige had gemeld dat enkele kilometers na de aanrijding een andere vrachtwagen stilstond, eveneens op de vluchtstrook. Na onderzoek is de identiteit van de chauffeur van deze vrachtauto bekend geworden. Dit gebeurde in samenwerking tussen de politieregio’s Gelderland-Zuid en Brabant-Noord.
De verdachte is in Nieuwegein aangehouden, nadat de officier van justitie daar toestemming voor had gegeven. De aanhouding was rond het middaguur door politiemensen van de korpsen Utrecht en Gelderland-Zuid.

De vrachtwagen van de verdachte is voor sporenonderzoek inbeslaggenomen. Uit het verdere onderzoek zal moeten blijken of de aangehouden verdachte ook daadwerkelijk betrokken is bij de aanrijding op de A73.

Bij de aanrijding vanochtend kwam een 30-jarige man uit Brakel om het leven.
  

A73 – Vrachtwagenchauffeur doodgereden

Doorrijden na noodlottig ongeval tussen Malden en afslag Dukenburg
 
Nijmegen A73, 21-06-2012
 • Donderdagochtend rond 5 uur vond er op de snelweg A73 bij de afrit Nijmegen – Dukenburg, een verkeersongeval plaats. Daarbij is de bestuurder van een vrachtauto om het leven gekomen toen hij zich naast zijn voertuig op de weg bevond.

De vrachtauto stond stil op de vluchtstrook van de snelweg in de rijrichting van Malden naar Nijmegen. Op het moment van het ongeval bevond de bestuurder zich op de rijbaan naast zijn voertuig, mogelijk om de lading te controleren.
 

Politieonderzoek
Op dit moment is onduidelijk wat er heeft plaatsgevonden; de afdeling Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht. Bij de komst van de politie was er geen ander voertuig of bestuurder (meer) op de plaats van het ongeval aanwezig.
 
Identiteit slachtoffer
Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Bakel.
 

Getuigen gezocht

Naast het technische sporenonderzoek wil de politie graag in contact komen met personen, die mogelijk iets gezien hebben van het ongeval en de andere betrokken partij. Het ongeval vond plaats net iets voor 5 uur ter hoogte van het bord met vermelding afslag Nijmegen – Dukenburg.
Bent u getuigen geweest? Neem dan contact op met de politie via het algemeen nummer 0900 – 8844.
 

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen